Winchester Napisano 7 Lipiec 2007 Autor Napisano 7 Lipiec 2007 Co to może byc i z jakiego wieku ..... Z góry dziekuje za zainteresowanie tematem(długośc calkowita ok 90 cm, szerokośc ostrza 5 cm )pozdrawiam Winchester
SZZ Napisano 7 Lipiec 2007 Napisano 7 Lipiec 2007 Czy jest on jednosieczny czy dwusieczny? Wygląd pozostałości tej broni kojarzy mi się ze średniowiecznym kordem, choć na kord jest chyba za długi.Pozdrawiam
Winchester Napisano 7 Lipiec 2007 Autor Napisano 7 Lipiec 2007 Jest on jednosieczny....Znalazłem kiedyś kord lecz jest on dwa razy krótszy....
R51 Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 To kord pochodzący z XV-XVI wieku. Bawię się w rekonstrukcje historyczne i przy stroju datowanym na ostatnie dziesięciolecie XV wieku posiadam niemal identyczny. Gratuluje znaleziska.Pozdrawiam
R51 Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 podobny? To zdjęcie z brytyjskiej strony poświęconej odtwórstwu schyłkowo XV-wiecznej wojskowości...Nie mogę się opanować by nie spytać, czy chodzi w grę jakaś wymiana czy cokolwiek? Jeśli nie rozumiem doskonale...Pozdrawiam
Pytanie
Winchester
Co to może byc i z jakiego wieku .....
Z góry dziekuje za zainteresowanie tematem
(długośc calkowita ok 90 cm, szerokośc ostrza 5 cm )
pozdrawiam
Winchester
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.