Skocz do zawartości

Sdkfz 250/10 pod wodą

oksio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8m pod wodą spoczywa sobie Sdkf 250/10 w bardzo dobrym stanie.Osady denne go konserwują .Jako człowiek spoza środowiska mam kilka z pozoru naiwnych pytań.
-Kto może legalnie go podnieść z dna.
-kto da gwarancje że obiekt nie trafi do Niemiec...
-kto jest w środowisku godny zaufania.
Sam zajmuje się historią ale to nie moja waga ,jestem zainteresowany by w/w obiekt cieszył oko naszych poszukiwaczy.
Za tydzień w czwartek o 20-tej czekam na odpowiedzi na pytania .
TO NIE JEST OFERTA SPRZEDAZY!!!
OKSIO

Napisano
- Kto może legalnie go podnieść z dna.

pytanie niesie w sobie tyle sprzecznosci ze jednoznaczna odpowiedz jest nadwyraz skomplikowana do sformulowania...:-)

-kto da gwarancje że obiekt nie trafi do Niemiec...

chyba tylko ten kto rozwikla powyzsza zagadke...

-kto jest w środowisku godny zaufania.

chyba rozpetales burze tym pytaniem...ja sie nie wypowiadam:-)

- Sam zajmuje się historią ale to nie moja waga ,jestem zainteresowany by w/w obiekt cieszył oko naszych poszukiwaczy.

tzn kogo masz na mysli?
musisz bardziej skonkretyzowac powyzsza teorie (poszukiwacze moga cieszyc galki oczne poprzez wizyte w muzeum panstwowym, prywatnym, obserwacje zdjeci np. z wydobycia, pozniejszej ekspozycji....gdzie, to juz kwestia wtorna...)

pozdrawiam i nie traktuj powyzszego z powaga godna lepszej a moze gorszej sprawy:-)
Napisano
muwisz o burzy w środowisku a ja niałem dwie oferty kupna co śię k... dzieje ,czy tu tylko chodzi o szmal.
chyba jestem naiwny.
Oksio
Napisano
zrobisz zgodnie z wlasna wola i przekonaniem, a ze komercja wdziera sie w kazdy zakamarek - coz, nalezy zrozumiec by nie wpasc w idealistyczny dolek:-)

sadze jednak ze uda Ci sie znalezc odpowiedzi na powyzsze pytania tak by zaspokoic swe ambicje - chociaz droga bedzie kreta, zmudna i do tego dluga...
i pewnikiem nie obejdzie sie bez solidnej dyskusji i przerzucaniem sie argumentami ponizej.
Napisano
Precyzuje muzeum może być prywatne byle nasze .
Cieszyć oczy mają w kraju [polska]
droga może być nawet pod góre.
Z ambicjami to bym nie przesadzał mam gdzie się realizować.Ale dzięki byle do celu.
Pozdrawiam Oksiu
Napisano
pozdrawiam szczęśliwego znalazcę :))))
Poddaję pod rozwage pomysł by umieścić to cos spod wody w muzeum w Skarżysku. Muzeum Orła Białego.
1. 100 % gwarancji pozostania w kraju
2. od razu po przywiezieniu mozna oglądać
3. konserwacją mimo prawdopodobnych żali tez się zajmiemy

Pozdrawiam i owocnego myślenia.

Artur Buńko
Napisano
acha
gdyby się oksio zdecydował
600 375 127 :)))))))))))
Napisano
koledzy dzięki za e-maile i ostrzeżenia w nich zawarte.
Komercji Precz ,Górą Naśi! jak zrobimy foty to damy popatrzeć.
Do zobaczenia !
Oksio
Napisano
Równie dobrze moze byc Muzeum Broni Pancernej w Warszawie, fakt - nie eksponuja od razu, tyle ze Warszawe ma szanse odwiedzic wiecej ludzi, poza tym to w koncu muzeum Broni Pancernej a nie typu mydlo - powidlo".
Napisano
Albo muzeum broni pancernej w Poznaniu. Chociaż nie wiem czy oni byliby zainteresowani, bo zbierają prawie nówki" :-))))

Pzdr,

jotes
Napisano
Proponuje wspulnom inicjatywe pod patronatem odkrywcy a na wydobycie poszkamy iwestora czego nie nas jest przeciez tu tylu ze to moze sie udac czy nie tak a na miesce pronowal bym warszawe
  • 2 months later...
Napisano
widzę że naiwnych nie brakuje!czy wy k...wa naprawdę myślicie że oksio" to laik?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie