oksio Napisano 27 Listopad 2003 Autor Napisano 27 Listopad 2003 8m pod wodą spoczywa sobie Sdkf 250/10 w bardzo dobrym stanie.Osady denne go konserwują .Jako człowiek spoza środowiska mam kilka z pozoru naiwnych pytań. -Kto może legalnie go podnieść z dna.-kto da gwarancje że obiekt nie trafi do Niemiec...-kto jest w środowisku godny zaufania.Sam zajmuje się historią ale to nie moja waga ,jestem zainteresowany by w/w obiekt cieszył oko naszych poszukiwaczy.Za tydzień w czwartek o 20-tej czekam na odpowiedzi na pytania .TO NIE JEST OFERTA SPRZEDAZY!!!OKSIO
ms Napisano 27 Listopad 2003 Napisano 27 Listopad 2003 - Kto może legalnie go podnieść z dna. pytanie niesie w sobie tyle sprzecznosci ze jednoznaczna odpowiedz jest nadwyraz skomplikowana do sformulowania...:-)-kto da gwarancje że obiekt nie trafi do Niemiec... chyba tylko ten kto rozwikla powyzsza zagadke...-kto jest w środowisku godny zaufania. chyba rozpetales burze tym pytaniem...ja sie nie wypowiadam:-)- Sam zajmuje się historią ale to nie moja waga ,jestem zainteresowany by w/w obiekt cieszył oko naszych poszukiwaczy. tzn kogo masz na mysli?musisz bardziej skonkretyzowac powyzsza teorie (poszukiwacze moga cieszyc galki oczne poprzez wizyte w muzeum panstwowym, prywatnym, obserwacje zdjeci np. z wydobycia, pozniejszej ekspozycji....gdzie, to juz kwestia wtorna...)pozdrawiam i nie traktuj powyzszego z powaga godna lepszej a moze gorszej sprawy:-)
oksio Napisano 27 Listopad 2003 Autor Napisano 27 Listopad 2003 muwisz o burzy w środowisku a ja niałem dwie oferty kupna co śię k... dzieje ,czy tu tylko chodzi o szmal.chyba jestem naiwny. Oksio
ms Napisano 27 Listopad 2003 Napisano 27 Listopad 2003 zrobisz zgodnie z wlasna wola i przekonaniem, a ze komercja wdziera sie w kazdy zakamarek - coz, nalezy zrozumiec by nie wpasc w idealistyczny dolek:-)sadze jednak ze uda Ci sie znalezc odpowiedzi na powyzsze pytania tak by zaspokoic swe ambicje - chociaz droga bedzie kreta, zmudna i do tego dluga...i pewnikiem nie obejdzie sie bez solidnej dyskusji i przerzucaniem sie argumentami ponizej.
oksio Napisano 27 Listopad 2003 Autor Napisano 27 Listopad 2003 Precyzuje muzeum może być prywatne byle nasze .Cieszyć oczy mają w kraju [polska]droga może być nawet pod góre.Z ambicjami to bym nie przesadzał mam gdzie się realizować.Ale dzięki byle do celu.Pozdrawiam Oksiu
maxikasek Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Na twoim miejscu zacząlbym od wizyty u Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków.
Gość Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 pozdrawiam szczęśliwego znalazcę :))))Poddaję pod rozwage pomysł by umieścić to cos spod wody w muzeum w Skarżysku. Muzeum Orła Białego. 1. 100 % gwarancji pozostania w kraju2. od razu po przywiezieniu mozna oglądać3. konserwacją mimo prawdopodobnych żali tez się zajmiemyPozdrawiam i owocnego myślenia.Artur Buńko
Gość Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 acha gdyby się oksio zdecydował 600 375 127 :)))))))))))
oksio Napisano 5 Grudzień 2003 Autor Napisano 5 Grudzień 2003 koledzy dzięki za e-maile i ostrzeżenia w nich zawarte.Komercji Precz ,Górą Naśi! jak zrobimy foty to damy popatrzeć.Do zobaczenia !Oksio
Voucur Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 Równie dobrze moze byc Muzeum Broni Pancernej w Warszawie, fakt - nie eksponuja od razu, tyle ze Warszawe ma szanse odwiedzic wiecej ludzi, poza tym to w koncu muzeum Broni Pancernej a nie typu mydlo - powidlo".
jotes Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 Albo muzeum broni pancernej w Poznaniu. Chociaż nie wiem czy oni byliby zainteresowani, bo zbierają prawie nówki" :-))))Pzdr,jotes
Szaman Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 Proponuje wspulnom inicjatywe pod patronatem odkrywcy a na wydobycie poszkamy iwestora czego nie nas jest przeciez tu tylu ze to moze sie udac czy nie tak a na miesce pronowal bym warszawe
Gość Napisano 16 Luty 2004 Napisano 16 Luty 2004 widzę że naiwnych nie brakuje!czy wy k...wa naprawdę myślicie że oksio" to laik?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.