Skocz do zawartości

jabel

bela 1939

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
CO MYSLICIE O WYKRYWACZU JABEL JAKIE SĄ JEGO OSIĄGI(GŁÓWNIE MILITARKA) I CZY WARTO GO KUPIĆ (ALLEGRO) PROSZE O POMOC BO JESTEM ZAINTERESOWANY KUPNEM TEGO WYKRYWACZA
http://www.allegro.pl/item209474415_impulsowy_wykrywacz_metali_jabel.html CZY PODANE JEGO OSIĄGI SĄ PRAWDZIWE
Napisano
Nie chce negowac tego sprzetu ale w zestawie powinni od razu dawać szpadel dobrej firmy bo sie zakopac idzie na smierc. Ale na poczatek zawsze cos, na pewno lepszy niz MD.

Pozdrawiam
Napisano
Na plaze dobry ale na inne terenty to lipa.Jesli chcesz kopac kazdy gwozdz , jakis maly odłameczek to kup.Wykrywacz musi miec dyskryminacje bo bez tego lipa.
Pozdrawiam
Napisano
Zasięgi to różnie zależy jak dobrze wykrywka wykonana!!! Ale naprawdę nie polecam!!!! Jabla też kiedyś sobie kupiłem. Na wypadzie byłem z nim tylko raz, jak wróciłem do domu to od razu kupiłem Rutusa!!!:)
Napisano
Witam!Jabel na plażę(patrz wcześniejszy post)nie nadaje się wcale(generalnie widzi" stosunkowo duże przedmioty).Przedmówca chciał zapewne dać do zrozumienia,że Jabel jest dobry na mało zaśmiecone tereny.Tylko,że plaże na ogół obfitują w śmieci pod pisakiem,a Jabel nie ma dyskryminacji.Moim zdaniem to wykrywacz jedynie na militaria i to też pod warunkiem,że teren nie jest zaśmiecony,bo w innym przypadku już po godzinie chodzenia odchodzi przyjemność szukania(przerabiałem to parę lat temu).Pozdrawiam!
Napisano
Nie problem w tym co jabel widzi, bo pomijając brak dyskryminacji jest naprawdę dobry. Poprostu jeśli chodzisz po swoim terenie to sobie jabelkiem spokojnie wszystko wydłubiesz. A jak kopiesz gdzieś z sercem na ramieniu obawiając się np. leśnych, to zwykła strata czasu kopać każdego gwoździa i oglądając się za siebie, więc nie piszcie głupot bo jablem można znaleźć naprawdę dużo, jeśli na tym terenie naprawdę coś jest. Monetę, guzik, kulke od szrapnela też, ale na polu ornym zabronowanym prowadząc cewkę dosłownie po ziemi :-)
  • 3 weeks later...
Napisano
Powiem ja mam jabelka i jeżeli dobre miejsce to fajne rzeczy się trafiają. Ale czasami można się nieźle nakopać pare razy kopałem kopałem a tu kawał złomu pozdrawiam
Napisano
Jabel to typowy sprzęt na żelastwo. W zależności jak jest wykonany, może być dobry albo kiepski (głębokość, czułość). Brak dyskryminacji generalnie dyskwalifikuje go do szukania w zaśmieconym terenie. Nadaje się do szukania rzeczy większych niż monety, gdyż będziesz kopał każdy gwóźdź i szybko się zniechęcisz. Na większe rzeczy dobrze wykonany Jabel (głęboki) sprawdzi się w terenie nieskażonym metalowymi śmieciami. Jak interesuje Cię kolorowa drobnica, to zupełnie się nie nadaje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie