Skocz do zawartości
  • 0

Sygnatury ładownic WH/SS

Gość ariks

Pytanie

Napisano
Ostatnio kupiłem niemieckie groszkowane ładownice, które wewnątrz mają w górnych ''klapkach''sygnatury odciśniete w prostokącie 12/JR 34 oraz w drugiej 5/ JR 34.
Czy wiecie co to może oznaczac ? Prosze o informacje !!!!!

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ale to bicie pierwszowojenne i chyba sprzed 1914 roku.
Pozdrawiam.
A jak one są jeszcze sygnowane? Powinno być coś z tyłu.
Pozdrawiam
Napisano
Z tyłu ładownice nie mają żadnych sygnatur oprócz tych dwóch miejsce z tyłu nie jest zniszczone czy starte ale tam nic nie ma !!!!!!
Napisano
Ostatnio kupiłem niemieckie groszkowane ładownice, które wewnątrz mają w górnych ''klapkach''sygnatury odciśniete w prostokącie 12/JR 34 oraz w drugiej 5/ JR 34.
Czy wiecie co to może oznaczac ? Prosze o informacje !!!!!
Napisano
Niewątpliwie oznacza to przynależność do 34 pułku.
Pozdrawiam
Napisano
dzięki !!! Tak też sądziłem jednak zastanawia mnie co znaczą inicjały JR ???????? Może to się jeszcze uda wyjasnić i wtedy dojdę konretnie do formacji kto je używał ????
Napisano
Dzięki mietek za pomoc, szukałem w internecie na temat symbolu JR 34 jedynie co znalazłem z tym symbolem to strzelców Luftwaffe ???? Czyżby ładownice które mam należały do tych jednostek ? Przeważnie mieli oni raczej brązowe ładownice a nie czarne groszkowane !!!! Ale mogło byc też odwrotnie i mogli takich uzywac pod koniec wojny ?
Napisano
W książce na temat mundurów niemieckich, mam fotkę munduru lądowych luftwaffe właśnie z czarnymi ładownicami w groszkowaną skórę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie