Gość Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 Ostatnio kupiłem niemieckie groszkowane ładownice, które wewnątrz mają w górnych ''klapkach''sygnatury odciśniete w prostokącie 12/JR 34 oraz w drugiej 5/ JR 34.Czy wiecie co to może oznaczac ? Prosze o informacje !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Ale to bicie pierwszowojenne i chyba sprzed 1914 roku.Pozdrawiam.A jak one są jeszcze sygnowane? Powinno być coś z tyłu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Z tyłu ładownice nie mają żadnych sygnatur oprócz tych dwóch miejsce z tyłu nie jest zniszczone czy starte ale tam nic nie ma !!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 Ostatnio kupiłem niemieckie groszkowane ładownice, które wewnątrz mają w górnych ''klapkach''sygnatury odciśniete w prostokącie 12/JR 34 oraz w drugiej 5/ JR 34.Czy wiecie co to może oznaczac ? Prosze o informacje !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 Niewątpliwie oznacza to przynależność do 34 pułku.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 dzięki !!! Tak też sądziłem jednak zastanawia mnie co znaczą inicjały JR ???????? Może to się jeszcze uda wyjasnić i wtedy dojdę konretnie do formacji kto je używał ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Mogły mieć stemple tuszowe.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 Jeager Regiment? Jak to tłumaczyć? Regiment(pułk) Strzelców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 Dzięki mietek za pomoc, szukałem w internecie na temat symbolu JR 34 jedynie co znalazłem z tym symbolem to strzelców Luftwaffe ???? Czyżby ładownice które mam należały do tych jednostek ? Przeważnie mieli oni raczej brązowe ładownice a nie czarne groszkowane !!!! Ale mogło byc też odwrotnie i mogli takich uzywac pod koniec wojny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 27 Listopad 2003 Share Napisano 27 Listopad 2003 W książce na temat mundurów niemieckich, mam fotkę munduru lądowych luftwaffe właśnie z czarnymi ładownicami w groszkowaną skórę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość
Czy wiecie co to może oznaczac ? Prosze o informacje !!!!!
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.