Skocz do zawartości

IV piknik lotniczy w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 82
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Całkiem niezle wyszedł ten filmik z Normandi, teraz widze że eksplozje wygladaly super :D (bo na inscenizacji tylko je czułem, jak kolejne fale piasku zasypuja mnie jako że byłem już trupem ;p)

Cóż można powiedzieć - czekamy na wiecej ; )

ps. Specjalne podziekowania dla Września 39, Festung Breslau AA7, Pionier 39, FJR 1, całej reszty GOŚ oraz innych których nie sposób wymienić a dzięki nim zabawa byla przednia.

Serdecznie dziękujemy wszystkim przybyłym.Dziekujemy za Wasze zaangażowanie i trud. Staraliśmy się , żeby wszystko było jak najlepiej, za niedociągnięcia prosimy o wybaczenie.
Dziękuję wszystkim grupom , które przyjechały do Krakowa i pozdrawiam.
Paweł Fedorow - Loczek
SRH Wrzesień39"

Dziękuję wszystkim za wspaniałą imprezę i rewelacyjną atmosferę. Bawiłem się na niej niesamowicie!

Dioramy wypadły genialnie, każda grupa wykazała się inwencją i zaangażowaniem! Brawa!

Organizatorzy spisali się na medal pod każdym względem. Było co zjeść, gdzie się umyć i wyspać. Dobra robota!

Oczywiście najwięcej frajdy sprawiły potyczki. W sobotę mogłem postrzelać z mausera, więc byłem w siódmym niebie :D Było kilka pojazdów, było sporo ludzi na inscenizacji, był hałas...

Brawa za pirotechnikę! Pierwszy raz w życiu najadłem się tyle piachu i ziemi :D Emocje były niesamowite, gdy leżąc w trawie zostałem obsypany od czapki bo buty kilkoma wiadrami gleby ;-)

Pozdrowienia i ukłony dla wszystkich uczestników:

Artur ARTUT" Machlowski
Wrzesień 39 / GJ

Gratuluję wszystkim i serdecznie dziękuję za wspólnie przeżyte emocje.

Z mojej skromnej perspektywy trudno mi ocenić całość przedsięwziecia, zwłaszcza w kwestii niedociagnięć. Jeśli jednak takie były, to dzięki staraniu wszystkich widzowie ich nie odczuli, a to najważniejsze.

Dla mnie ważne jest, że impreza nie dostarczy raczej żeru łowców ekonstrukcyjnych dziwadeł"...

Jeszcze jedno małe zawiadomienie dla uczestników pikniku:

Zgubiłem/zginęły mi szelki bojowe, przerobione z czeskich z dwoma oryginalnymi hakami z aluminium. Uczciwy znalazca proszony jest o kontakt.

Panie, Panowie!!!

Dopiero dzisiaj dochodzę do siebie po naszym Pikniku Militarnym. Dzięki wielkie za Wasze przybycie, poświęcenie i zaangażowanie. Dzięki wielkie za Waszą pomoc w współtworzeniu scenariusza Pszczyna 1939" o Francja 1944". Dzięki za pomoc w naszym wspólnym działaniu. Dioramy Wasze, to był po prostu majstersztyk. Żal było patrzeć jak w niedzielę musieliśmy to demontować. Dzisiaj rozmawiałem z zawodowcami z 6 Brygady Desantowo-Szturmowej, którzy nie mogli uwierzyć, że mieliśmy tylko jedną odprawę Dowódców Oddziałów i jedną próbę przed bitwą! Wystawili nam wysoką ocenę za działania wojskowe i za wielki kunszt aktorski. Dziękuję Wam za uhonorowanie Pana Porucznika Piotra Karcza, żołnierza 20 Pułku Piechoty Ziemi Krakowskiej z Września 1939. Był on wzruszony do łez i prosił mnie bym, Wam za to podziękował! Co czynię! Dziękuję wszystkim Żołnierzom naszej Krakowskiej Brygady za wypożyczenie sprzętu i za pomoc w organizacji naszego Pikniku! Dziękuję naszym sponsorom, którzy dostarczyli nam elementy do naszych dioram i inscenizacji pola walki. Dziękuję Panom z ekipy technicznej, którzy dokonali rzeczy niemożliwej tj. uruchomili armaty i doprowadzili je do kwitnącego stanu.
Najmocniej dziękuję naszym rodzinom, które zniosły nasze liczne nieobecności i je usprawiedliwiły (dobra już kończę, bo moja żona mówi, że zaczynam gadać jak na rozdaniu Oskarów). Obiecuję, że na następny raz unikniemy błędów i niedociągnięć o których piszecie!
Jeszcze raz dziękuję!

Czołem!!!

Stary Ułan - Dariusz Gładysz.
SRH Wrzesień 39.

fakt. Obecność weterana 20pp na rekonstrukcji Września" była doskonałym posunięciem - choć może te słowa nieprecyzyjnie to określają - dla nas było to spotkanie z żywą historią w postaci uczestnika wydarzeń, które rekonstruowaliśmy, a samego Kombatanta, co było widać, był bardzo wzruszony i zadowolony z poziomu tego, co prezentowaliśmy.

trzeba podkreslic jeszcze wysoka kulture zwiedzających. nikt z AA7 nie spotkał sie z jakimkolwiek przejawem niecheci. natomiast było b. duzo pytań o prezentowany sprzet, o historie. troche opowiadan tych starszych zwiedzających. jeden z naszych członków chyba z 6 razy prezentował maske p-gaz co było wyzwaniem przy 30 st.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie