zoltar92 Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2007 pokażcie jakie macie motocykle wojskowe , te sprawne i te które będą srawne , mogą być też te które nie będą sprawne, najlepiej aby byly w barwach wojskowych , ciekawe części do nich osprzętowe , ciekawostki , wózki boczne , wszystko co się z nimi w jakiś sposób lączy.czy ktoś jeździ na dalsze wyprawy takimi sprzętami??chętnie bym się kiedy przylączyl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 1 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2007 chyba nikt nie ma wojskowej maszyny.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 ja wolę rower, Romet rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@@@ Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 ja sie przymierzam do kupna Junaka oczywiscie z koszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m72 Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 każdy wie co to za motocykl, wyremontowałem sam, pomalowałem sam, poskładałem sam.dal znawców pirwsza wersja emki jeśli chodzi o blok silnika, wałek rozrądu na dwóch panewkach :), dyfer 9-tka na panewce ( tez sam zrobiłem a co :D, bo lubie ),tłoki polonez więc pojemność więcej niż 750 cm3 hihi, wał korbowy też sam robiłem a dlaczego nie ( więcej rolek na korbowodzie ) w trasie 5l/100km, średnia prędkość w trasie 80-90 a nawet 100km/h, a czasami więcej, jak ładnie poprosze hehehPS.Właśnie wróciłem ze zoltu w Ełku ( pozdrowienia dla Viking-ów, organizatorów ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2007 ooo to super slyszeć że komuś się chce robić emy z rozrządem na panewce i dyfer też!! , no i fajnie czytać że to hula!!! oby więcej takich sprzętów w użyciu !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m72 Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 jeszcze mój kolega ma MW-750, z napędem na kosz i blokadę mechanizmu róznicowego,wstecznym i jest fajnym malowaniu jak go spotkam to zrobie fotki i wrzuce te panewki na wałku rozrządu to fabryczne wykonaie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2007 wiem że te panewki to fabryka , mialem emę z 3 . 1945r. , nie byla cala z części frontowych produkcji ale sporo tam bylo, walek na panewce też i dyferek a ponadto skrzynia z lapą sprzęgla od dolu , żeliwne suwaki , rama bez wzmocnień ale bez blokady do pólki, klamki sygnowane numerem katalogowym , gaźniki z odkręcanymi komorami plywakowymi,inne , glębsze blotniki z czego tylny bez paląka , delikatniejszy bagażnik , bakelitowy maly regulator , zbiorni ze znaczkami mmz 19 lt. ,no i sztywna rama kosza ale bez paląka , mocowanie kola zapasowego jak niemieckie, szkoda że ją wymienilem bo tego nie ma , trzeba skladać z kawalków jakie się trafi na bajzlu lub allegro no i niestety z kopii.mialem też emę calą z wzm ów , tam znowu jesk mnóstwo gratów produkowanych w kraju i o wiele lepszej jakości , taka ema to na lata!!!poszperam może wżucę niebawem fotę tej wzmowskiej bo jeszcze niedawno nią latalem po lesie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2007 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2007 no , udalo się.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2007 junak raczej nie latal w wojsku , ale może... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus 75 Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 a ja mam taką emkownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krymek13 Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Witam. Posiadam w tej chwili trzy motorki przywiozłem je z Ukrainy ,dwie kasiki i prawie MW.Jedna jest zrobiona na wojskowo a druga lerzy w częściach i czeka na przypływ chęci a prawie MW jest po blacharce i lakierze,na kołach w tej chwili będe robił silnik poraz drugi ponieważ kupiłem wałek rozrządu od przyjaciuł za Buga ima nieruwne krzywki ichodzi na jednym garze. Czy komuś już się to przytrafiło? Fotki będą za pare dni bo oddałem do naprawy aparat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Nierówne krzywki to normalne. Jak się da to trzeba wybrać z kilku jkiś wmiare zrobiony wałek. Zasada ta tyczy właściwie wszystkich części do emek, urali czy dnieprów. Kiedyś przeglądałem fabrycznie nową skrzynie biegów dnieprowską. Z pięciu udało się poskładać dwie dobre, dwie nadające się powedzmy do jazdy a piatej nie dało się nawet w jeden kawałek poskładać. Oczywiście sporo elementów niedawało się zamienić pomiędzy skrzyniami, pomimo że były wszystkie niby takie same i z jednego sklepu.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m72 Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 radziecka precyzja i dokładność a wzasadzie jej brak :P ale ciekawostką jest to że latają w kosmos i wracają na ziemie ;]pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m72 Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 jednym słowem musi działać !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 to prawda części są fatalnie wykonane i z tragicznie zlego materialu , te ze starych dobrych czasów jeszcze ujdą ale im świeższe tym gorsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 tytus masz pierwszoligową emę i super fajny lakier!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 http://video.google.pl/videoplay?docid=6577709184089384280&q=ural Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus 75 Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 zoltar,spotkałem się z zapytaniem kiedyś dlaczego pomalowałem tylko podkładem i jaki będzie kolor właściwy?hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m72 Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 http://kosa1.wrzuta.pl/film/qLVCRhikZq/pict1907 a tak się jeździ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ks Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Witam.Zoltar, mógłbyś coś bliżej zapodać o emkach z WZM-ów. Kiedyś chciałem poskładać emkę na WZM-ach jednak nie znalazłem za wiele informacji na ten temat. Post który założyłem na forum też zbyt wiele nie wyjaśnił. Może mógłbyś wrzucić na forum jakieś foty części z WZm-ów.Pozdrawiam.http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=312284#313023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 10 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2007 ok , zrobię parę fotek wzemowskich gratów tych które mam i wiem że byly robione przez wzm , ale musisz się ks uzbroić w cierpliwość bo jadę na urlop i po powrocie (pod koniec lipca) wrzucę to co mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xender Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 WitamTak sobie dorzucę bo to już historia. R-35 poszła jakieś 2 lata temu. Teraz żałuję ale wtedy miałem ważne wydatki i nie dało rady jej zostawić :(((Jak znajdę zdjątka to puszczę. Acha - PEŁEN ORYGINAŁ ! Bez kosza ale oryginał.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WLA42 Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 Witam.Temat WZM-owski więc oto moje pytanie: czy siedzenia też były produkowane w Polsce? Czy to tylko znak dokonanej naprawy-przeglądu czy tam czegoś.Znalazłem to na mej Emulsji-może to nawet i ciekawe jest?Pozdrawiam Boxerowców! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.