wojpo7 Napisano 29 Czerwiec 2007 Autor Napisano 29 Czerwiec 2007 Mam prosbę w identyfikacji paratu fotograficznego - znalazłem go parę dni temu w okopie - niestety niem co to za ty i jakiej jest produkcji. prosze o pomoc.
wojpo7 Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 i oto tym sposobem zapoczątkowałem mowy post z aparatami - ikucira tez fajny - podoba mi się - Hasan - widze że się tym interesujesz i dobrze znasz - dzięki za info - juz sie bałem że nikt mi nic nie powie o moim znalezisku
Hasan Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 @lkucira Przecież wiem ... : ) > http://odkrywca.pl/zdobyte-w-terenie-fanty-2007,444439.html#444439Mi to nie bardzo wygląda na aparat fotograficzny ...(?) To jakiś przyrząd optyczny [ jego marna pozostałość .. :) ]... może coś od peryskopu ... nie wiem ?Jak możesz to daj foto z wielu stron i podstawowe wymiary...@wojpo7 Interesuję się tym... co mnie interesuje... hi hi :)
wojpo7 Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 hasanstwierdzenie krótkie, proste ale rzeczowe i zawarte jest w nim wszytko.najwazniejsze to mieć pasję
maxikasek Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 CZemu dziwoloąg, też taki trafiłem w ruskim okopie (razem z resstkami buta i innymi osobistymi pierdółkami- widać to było jego ostatnie zdjęcie)
wojpo7 Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 czy naprawde nikt nie wie co to za aparat? prosze o jakakolwiek koncepcje
Hasan Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Witamjeśli to aparat z czasów wojny (?) to najbardziejpasuje Leica" (lajka)... tak mi się wydaje ?Choć ja na lajkę" to nie pasuje mi ten kształt...(?)ale może?... Podaj może wymiary ... długość i szerokość.Poszukaj tu, może coś znajdziesz... i szukaj w podobnych kolekcjach...http://www.amdmacpherson.com/classiccameras/
wojpo7 Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 na 99% jest to aparat II wojenny. jesli chodzi o wymiary to szerokość to 103 mm, wysokość to 74 mm a glębokość to trudno określić ponieważ pierwotnie był dość gruby tzn. głęboki a w tej chwili brakuje znacznej części z tyłu - to co zostało - co się zachowało to 75 mm jednak jest to nie miarodajny wymiar wprowadzający w błąd.bardzo zależy mi na identyfikacji co to może być za model lub przynajmniej jakiej produkcji.w okopie w którym go znalazłem były pierwotnie stanowiska niemieckie jednak oprócz wielu rzeczy niemieckich znalazłem również w około typowe radzeckie .- także nie wiem.
wojpo7 Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 na 99% jest to aparat II wojenny. jesli chodzi o wymiary to szerokość to 103 mm, wysokość to 74 mm a glębokość to trudno określić ponieważ pierwotnie był dość gruby tzn. głęboki a w tej chwili brakuje znacznej części z tyłu - to co zostało - co się zachowało to 75 mm jednak jest to nie miarodajny wymiar wprowadzający w błąd.bardzo zależy mi na identyfikacji co to może być za model lub przynajmniej jakiej produkcji.w okopie w którym go znalazłem były pierwotnie stanowiska niemieckie jednak oprócz wielu rzeczy niemieckich znalazłem również w około typowe radzeckie .- także nie wiem.
ZUBIKED Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Ikuciara jak masz taki film to ja Ci wywołam. znam sie na tym, sam sobie wywołuje.Jednakże trzeba by widzieć co to za film i jaka ma czułość. Jak z ziemi to maprawde mało prowdopodobne żeby zachowało sie co kolwiek na nim. Wilgoć, temperatura, lata .. wszystko ma wpływ.Ale jak to mowią ... kto nie ryzykuje zawsze traci
Pytanie
wojpo7
Mam prosbę w identyfikacji paratu fotograficznego - znalazłem go parę dni temu w okopie - niestety niem co to za ty i jakiej jest produkcji. prosze o pomoc.
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.