tomekguard Napisano 27 Czerwiec 2007 Autor Napisano 27 Czerwiec 2007 Posiadam stary Tesoro Eldorado ( z elektronika doczepiana do paska ) i ni w zab nie moge opanowac dostrojenia do gruntu , wiem jak to zrobic z opisu ale jakos mi nie idzie ,wiem ze Raned (Denar) to spec ale prosze o opinie innych wlascicieli Eldorado. Dzieki
Raned Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Stare Eldorado produkowano od 1986 r przez następne parę lat i o ile mi wiadomo w Polsce jest jeden egz. w Pruszczu Gd. Tak jak w każdym innym wykrywaczu należy upewnić się, że w miejscu dostrajania nie ma w ziemi metali, następnie przełączyć do All Metal, ustawić Threshold aby był słabo słyszalny, nacisnąć i zwolnić Retune i zniżyć do gruntu słuchając co dzieje się z tonem wiodącym. Ton wiodący może się zmniejszyć, zwiększyć lub pozostać na tym samym poziomie. Jeżeli pozostaje w miarę taki sam, jesteś dostrojony, wpozostałych przypadkach musisz dokonać korekty pokrętłem Ground Balance. Ponownie przycisnąć i zwolnić Retune i zniżyć do gruntu nasłuchując zmiany i tak do skutku.
Dziki Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Jakbys nie mogl dostroic by sygnal sie nie zmienial, pamietaj ze lepszy jest chociaz maly sygnal pozytywny (wyzszy i glosniejszy ton), od jakiegokolwiek sygnalu negatywnego (cichniecia).Pozdrawiam i zycze sukcesow :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.