Skocz do zawartości

Mapa podziemnego Wrocławia w Wyborczej

Jasiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
We wtorek jako dodatek do wydania wrocławskiego Gazety Wyborczej ma sie ukazac mapa podziemnego Wrocławia,cytujeKrypty,schrony,legendarne dworce i lotniska,setki podziemnych przejsc" Pozdrawiam Jasiek
Napisano
kolejna bajka nikt oficjalnie nie spenetrwał podziemi "Wrocławia a pojedyńcze schrony pod dworcem itp to nie rewelacja kilka lat temu był na wrocławskiej telewizji klub poszukiwaczy skarbów - nigdy nic nie znaleźli
Napisano
Cześć! Ten program to były jaja... Zawsze mieli odkryć coś szczególnego, ale jak doszło co do czego to się kończył czas programu, a reszta miała być w następnych odcinkach. Oczywiście temat umierał śmiercią naturalną, a program i tak wychodził nieregularnie.Mimo wszystko był to jeden z niewielu programów o poszukiwaczach. Pozdrawiam!!! Michał
Napisano
No dobra kupie ten numer, tylko niech będzie tam coś konkretnego, a nie same schrony przeciwlotnicze.
Napisano
Do Michała.Nie zgadzam się? K.P.S. był regularny ,ukazywał się w sobotę co dwa tygodnie ok 13:15 na wroclawskiej piątce.Mam nagranych ze 30 odcinków,większośc ciekawe. A czy Ty zawsze na wyprawie coś znajdziesz lub odkryjesz? Bo ja często nic.Szkoda ,że program zszedł i z piątki i z ogólnopolskiej dwójki. Pozdrawiam ,Grzebiuszka
Napisano
szkoda ze program pachnial taka amatorszczyzna.niejaki pan Stojak robil z siebie w odcinkach wielkiego exploratora",a odcinki zachaczaly o dosc mizerne i kiepskiej jakosci sensacje.idealnym programem do jakiego by sie nadawal to Nie do wiary" na TVN.
Napisano
do Harrysa
1.Wojtek Stojak - znam człowieka i nigdy nie zauważyłem, żeby robił z siebie jakiegoś mistrza świata od poszukiwań, przeciwnie - w związku z tym, że on tym żyje (dosłownie i w przenośni) to odczuł już na swojej d...e jaki jest dzień powszedni poszukiwacza i jak mizerne są nasze możliwości.

2. KPS - ciekaw jestem co Ty byś wyprodukował mając budżet kilku tysięcy złotych na odcinek; nie porównuj KPS do widowisk Bogusława Wołoszańskiego (nic do BW nie mam) o budżecie 100 razy większym. Z drugiej strony telewizja ma swoje prawa i nie interesuje jej pokazywanie żmudnego kopania, którego efektem jest brak skrzyń ze złotem etc.; oni muszą mieć gwóźdź programu - tak mi jasno powiedzieli panowie z TVN przy realizacji programu w Chrzanowie. Tutaj chylę głowę z kolei przed producentem z TVN bo z szajsu jaki zastaliśmy na miejscu (pan Karol - autor zamieszania - delikatnie mówiąc pokrzywdzony przez los, piwnice zaśmiecone i poryte w poszukiwaniu biżuterii, którą babcia pana Karola najpewniej oddała zaprzyjaźnionemu klasztorowi; teorie kosmiczne, wróżki na miotłach itd.)- zrobili całkiem zgrabny show.

Podsumowując: moim zdaniem kolega Wojtek i jego program zrobił (wbrew pozorom)dużo dobrego dla naszej sprawy, czego nie można powiedzieć o wielu dziennikarzach, którzy bezmyśnie poszukują sensacji i plotąc o podziemnych lotniskach, robią nam niedźwiedzią przysługę.
Pozdrawiam. Jarek
Napisano
Ciekawy jestem gdzie napisałem o podziemnych lotniskach?Ludzie po co sie czepiacie Pana Stojaka?Wielu z Was zaczynało swoje poszukiwania zainspirowanych tymi programami.Dziwia mnie tez wypowiedzi o Riese internetowych poszukiwaczy",był ktos raz albo dwa razy w Rzeczce lub Osówce i juz jest fachowcem od Riese.Jasiek
Napisano
Też znam Wojtka,i powiem szczerze.WIĘKSZOŚĆ,zdecydowana większość niedoprasta mu do pięt - uprzedzając różnych mędrków - wliczam w to i swoją osobę.
Hartmann
Napisano
Krótko: pan Wojciech Stojak - moim skromnym zdaniem - jest po prostu ZAJEBISTY (przepraszam za wulgaryzm, ale nie potrafię znaleźć trafniejszego określenia). Żałować pozostało jedynie, że z anteny zniknął jego program.
Panie Wojtku, pozdrawiam!
Napisano
progarm był THE BEST bo był i wielu z nas zainteresował się tematem pan Stojak jest do tego gawędzierzem , tylko kiedy go oglądałem po raz pierwszy jak wielu młodzieńców myślałem że Wrocłąw na skarbach stoi i wystarczy saperka ---po prostu program pokazał prawde , a na mape poczekajmy do jutra
Napisano
mam prosbe do was...kupcie ta mape i jesli mozecie zeskanujcie..chetnie sam ja obejrze a niestety w wielkopolsce trudno bedzie dopasc ten dodatek...pozdrawiam Ubi
Napisano
Panowie.
Zamiast szukac po gazetach czegos co juz pewnie wiecie, lepiej zabrac sie za archiwa. P.Maciejewska z lokalnej redakcji G.W. która zajmuje się tematyka ajemnic" Wroclawia nie zrobila na mnie wielkiego wrazenia (choc wiedza moja nie duza, ale oparta w wiekszosci na dokumentach). Cykl artykulow o Festung Breslau pojawiajacy sie ostatnio w Gazecie w większosci był streszczeniem ksišżek Peikerta i Majewskiego, wiec i teraz nie spodziewam się czegos ekstra (obym sie mylil). Zanim kupie w kiosku ten nr najpierw sprawdze czy warto.

Wyrazy szacunku dla wszystkich
  • 2 years later...
Napisano
Fajna byla ta mapa kanalow prawda:) i weicej z nia bylo sensacji niz w 'Strefa 11' na TVN:) Lepiej niech sie wszyscy zbiora kupia mape za 3,50 w ksiegarni i zaznacza obiekty-bedzie 100 razy wiarygodniejsze i pewniejsze (ja taka mape zrobilem i jest bardzo dobra)
  • 2 years later...
Napisano
Prośba Morze maił by ktoś skany Tych podziemnych wejść
Nie wiedziałem o tym Dopiero otym sie Dowiedziałem Dzisiaj jak to Przeczytałem :( za Pomoc Z Góry Dziękuję

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie