Jasiek Napisano 14 Czerwiec 2002 Autor Napisano 14 Czerwiec 2002 We wtorek jako dodatek do wydania wrocławskiego Gazety Wyborczej ma sie ukazac mapa podziemnego Wrocławia,cytujeKrypty,schrony,legendarne dworce i lotniska,setki podziemnych przejsc" Pozdrawiam Jasiek
Gość Napisano 14 Czerwiec 2002 Napisano 14 Czerwiec 2002 szczegolnie ciekawe moga byc podziemne lotniska!!
Hartmann Napisano 14 Czerwiec 2002 Napisano 14 Czerwiec 2002 Z stalowymi drzwiami.:)))))))))))))))))))Hartmann
Jasiek Napisano 14 Czerwiec 2002 Autor Napisano 14 Czerwiec 2002 Podałem taka informacje celem zweryfikowania przez kolegów poszukiwaczy z Wrocławia.Jasiek
past Napisano 14 Czerwiec 2002 Napisano 14 Czerwiec 2002 kolejna bajka nikt oficjalnie nie spenetrwał podziemi "Wrocławia a pojedyńcze schrony pod dworcem itp to nie rewelacja kilka lat temu był na wrocławskiej telewizji klub poszukiwaczy skarbów - nigdy nic nie znaleźli
Michall Napisano 14 Czerwiec 2002 Napisano 14 Czerwiec 2002 Cześć! Ten program to były jaja... Zawsze mieli odkryć coś szczególnego, ale jak doszło co do czego to się kończył czas programu, a reszta miała być w następnych odcinkach. Oczywiście temat umierał śmiercią naturalną, a program i tak wychodził nieregularnie.Mimo wszystko był to jeden z niewielu programów o poszukiwaczach. Pozdrawiam!!! Michał
Gość Napisano 14 Czerwiec 2002 Napisano 14 Czerwiec 2002 No dobra kupie ten numer, tylko niech będzie tam coś konkretnego, a nie same schrony przeciwlotnicze.
Gość Napisano 14 Czerwiec 2002 Napisano 14 Czerwiec 2002 Do Michała.Nie zgadzam się? K.P.S. był regularny ,ukazywał się w sobotę co dwa tygodnie ok 13:15 na wroclawskiej piątce.Mam nagranych ze 30 odcinków,większośc ciekawe. A czy Ty zawsze na wyprawie coś znajdziesz lub odkryjesz? Bo ja często nic.Szkoda ,że program zszedł i z piątki i z ogólnopolskiej dwójki. Pozdrawiam ,Grzebiuszka
Gość Napisano 14 Czerwiec 2002 Napisano 14 Czerwiec 2002 szkoda ze program pachnial taka amatorszczyzna.niejaki pan Stojak robil z siebie w odcinkach wielkiego exploratora",a odcinki zachaczaly o dosc mizerne i kiepskiej jakosci sensacje.idealnym programem do jakiego by sie nadawal to Nie do wiary" na TVN.
Desperado Napisano 15 Czerwiec 2002 Napisano 15 Czerwiec 2002 do Harrysa1.Wojtek Stojak - znam człowieka i nigdy nie zauważyłem, żeby robił z siebie jakiegoś mistrza świata od poszukiwań, przeciwnie - w związku z tym, że on tym żyje (dosłownie i w przenośni) to odczuł już na swojej d...e jaki jest dzień powszedni poszukiwacza i jak mizerne są nasze możliwości.2. KPS - ciekaw jestem co Ty byś wyprodukował mając budżet kilku tysięcy złotych na odcinek; nie porównuj KPS do widowisk Bogusława Wołoszańskiego (nic do BW nie mam) o budżecie 100 razy większym. Z drugiej strony telewizja ma swoje prawa i nie interesuje jej pokazywanie żmudnego kopania, którego efektem jest brak skrzyń ze złotem etc.; oni muszą mieć gwóźdź programu - tak mi jasno powiedzieli panowie z TVN przy realizacji programu w Chrzanowie. Tutaj chylę głowę z kolei przed producentem z TVN bo z szajsu jaki zastaliśmy na miejscu (pan Karol - autor zamieszania - delikatnie mówiąc pokrzywdzony przez los, piwnice zaśmiecone i poryte w poszukiwaniu biżuterii, którą babcia pana Karola najpewniej oddała zaprzyjaźnionemu klasztorowi; teorie kosmiczne, wróżki na miotłach itd.)- zrobili całkiem zgrabny show.Podsumowując: moim zdaniem kolega Wojtek i jego program zrobił (wbrew pozorom)dużo dobrego dla naszej sprawy, czego nie można powiedzieć o wielu dziennikarzach, którzy bezmyśnie poszukują sensacji i plotąc o podziemnych lotniskach, robią nam niedźwiedzią przysługę.Pozdrawiam. Jarek
Jasiek Napisano 15 Czerwiec 2002 Autor Napisano 15 Czerwiec 2002 Ciekawy jestem gdzie napisałem o podziemnych lotniskach?Ludzie po co sie czepiacie Pana Stojaka?Wielu z Was zaczynało swoje poszukiwania zainspirowanych tymi programami.Dziwia mnie tez wypowiedzi o Riese internetowych poszukiwaczy",był ktos raz albo dwa razy w Rzeczce lub Osówce i juz jest fachowcem od Riese.Jasiek
Hartmann Napisano 15 Czerwiec 2002 Napisano 15 Czerwiec 2002 Też znam Wojtka,i powiem szczerze.WIĘKSZOŚĆ,zdecydowana większość niedoprasta mu do pięt - uprzedzając różnych mędrków - wliczam w to i swoją osobę.Hartmann
Gość Napisano 15 Czerwiec 2002 Napisano 15 Czerwiec 2002 Krótko: pan Wojciech Stojak - moim skromnym zdaniem - jest po prostu ZAJEBISTY (przepraszam za wulgaryzm, ale nie potrafię znaleźć trafniejszego określenia). Żałować pozostało jedynie, że z anteny zniknął jego program. Panie Wojtku, pozdrawiam!
past Napisano 16 Czerwiec 2002 Napisano 16 Czerwiec 2002 progarm był THE BEST bo był i wielu z nas zainteresował się tematem pan Stojak jest do tego gawędzierzem , tylko kiedy go oglądałem po raz pierwszy jak wielu młodzieńców myślałem że Wrocłąw na skarbach stoi i wystarczy saperka ---po prostu program pokazał prawde , a na mape poczekajmy do jutra
Gość Napisano 16 Czerwiec 2002 Napisano 16 Czerwiec 2002 mam prosbe do was...kupcie ta mape i jesli mozecie zeskanujcie..chetnie sam ja obejrze a niestety w wielkopolsce trudno bedzie dopasc ten dodatek...pozdrawiam Ubi
Gość Napisano 16 Czerwiec 2002 Napisano 16 Czerwiec 2002 Panowie. Zamiast szukac po gazetach czegos co juz pewnie wiecie, lepiej zabrac sie za archiwa. P.Maciejewska z lokalnej redakcji G.W. która zajmuje się tematyka ajemnic" Wroclawia nie zrobila na mnie wielkiego wrazenia (choc wiedza moja nie duza, ale oparta w wiekszosci na dokumentach). Cykl artykulow o Festung Breslau pojawiajacy sie ostatnio w Gazecie w większosci był streszczeniem ksišżek Peikerta i Majewskiego, wiec i teraz nie spodziewam się czegos ekstra (obym sie mylil). Zanim kupie w kiosku ten nr najpierw sprawdze czy warto.Wyrazy szacunku dla wszystkich
Gość Napisano 11 Lipiec 2004 Napisano 11 Lipiec 2004 Fajna byla ta mapa kanalow prawda:) i weicej z nia bylo sensacji niz w 'Strefa 11' na TVN:) Lepiej niech sie wszyscy zbiora kupia mape za 3,50 w ksiegarni i zaznacza obiekty-bedzie 100 razy wiarygodniejsze i pewniejsze (ja taka mape zrobilem i jest bardzo dobra)
Sebastian p Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Prośba Morze maił by ktoś skany Tych podziemnych wejść Nie wiedziałem o tym Dopiero otym sie Dowiedziałem Dzisiaj jak to Przeczytałem :( za Pomoc Z Góry Dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.