Witam wszystkich,jako początkujący mam pewien proglem interesuje mnie od jkiej broni jest ta łuska oraz do jakiego wojska należała.Licze na waszą pomoc;) a cha to jeszcze nie wszystko, czy istnieją jakieś opracowania dzięki którym sam mógłbym sobie zidentyfikować łuski polskie, ruskie, oraz niemieckie.Jeśli możęcie to podajcie ałtorów.Kolejne mojie zapytanie, to co oznacza na łusce od PPSZ yup (to y- wygląda bardziej jak u do którego z prawej, strony pociągnieto pionowo kreske w dół) to chyba oznaczenie zakładu, jeśli tak to jakiego. Prosze o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Piotrek.
Pytanie
sq5ja
a cha to jeszcze nie wszystko, czy istnieją jakieś opracowania dzięki którym sam mógłbym sobie zidentyfikować łuski polskie, ruskie, oraz niemieckie.Jeśli możęcie to podajcie ałtorów.Kolejne mojie zapytanie, to co oznacza na łusce od PPSZ yup (to y- wygląda bardziej jak u do którego z prawej, strony pociągnieto pionowo kreske w dół) to chyba oznaczenie zakładu, jeśli tak to jakiego.
Prosze o pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam Piotrek.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.