Skocz do zawartości

Sobotnie wykopki

iskra

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny fancik Iskra tylko pozazdrościć,ale niestety zgodnie z naszym prawem posiadanie go jest przestępstwem zagrożonym odpowiednimi sankcjami karnymi.Na posiadanie broni nawet w celach kolekcjonerskich potrzebne jest zezwolenie na jej posiadanie oraz legitymacja posiadacza broni wydawana przez policję z odpowiednim wpisem kategoria E - kolekcjonerski/ nie mylić z kat. zdrowia i zdolności do słuzby wojskowej :-) / na marginesie na broń pamiątkową też jest wymagana taka sama procedura kat. F - pamiątkowa.

Czy to może w okolicach Chojnów -Jaroszówka?

pozdro fakker

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
No to zostaje mi tylko zakopać moje cacko spowrotem do ziemi i przyznać że polskie prawo jest popie..........
dzięki za wyjaśnienie mi wszystkiego.Niedługo w naszym kraju posiadanie scyzoryka bedzie karalne...Wyprowadzam się do Ruskich tam wszystko dozwolone .Musze spadać bo samolot do Irkucka mi ucieknie .Daswidania

To po czort będzie dalej forun asze odkrycia".Tylko będziemy zamieszczać fotki jakiś drobiazgów i paprochów.
GDZIE SIĘ PODZIAŁ DUCH ODKRYWCÓW , ZOSTAŁ W LESIE CZY W POLU? Ja przeżuce się na zbieranie gwożdzi albo kapsli tego pełno wszędzie.A militaria które nas tak wszystkich fascynują i pociągają będe zgłaszał na pały zeby zasilili swoje domowe kolekcje . HWDP nara

fakker-nie tym razem to nie te rejony.W zeszłą niedziele byłem z dwoma koleżkami w Liścu .=lecz nic ciekawego nie wyszło.Jezeli jesteś z Chojnowa to mam fajnoe miejsce koło rokitek .Możemy sie tam wybrać w pare osób.

Odzwierciedla poglądy wkur.... poszukiwacza który chąc podzielić się swoim odkryciem z innymi , po paru odpowiedziach do tematu ma ochote przeżucić sie na zbieranie kapsli i gwoździ.Jak ktoś chce jeszcze pisać jakieś bzdety na temat mojego odkrycia to niech zachowa to dla siebie i niech mnie już nie wkur.... . To ostatni temat jaki wrzuciłem na na forum moje odkrycia " . Wszystkie moje następne odkrycia zachowam dla siebie .Poco dzielić się czymś jak i tak zostanie to obrzucone błotem.

Nie jestem z Chojnowa tylko wpadam czasami do rodziny Goliszowie i szukam szczęścia po lasach z wykrywką.
I nie bierz tego wszystkiego do serca co piszą na forum.Fancik naprawę extra i tylko gratulować znaleziska jeszcze raz.A prawo niestety jest takie jakie jest i nic sie na to nie poradzi :-( ale przecież nie znaczy to ,że nie możesz zamieszczać fotek fantów bo przecież co z tym zrobisz to tylko twoja wyłaczna sprawa ;)Przecięż większość tak robi: zdjęcie i napisane ,że do ziemi ;)

fakker

A czym wyłowiłeś ten antyczek?

Sluchaj Iskra a mnie wkur... łatwosc poslugiwania sie przez nas takimi symbolami. Nawet gdy to ma byc zart. Nie mam nic przeciw twoim fantom sa ok. Tylko zanim cos sobie domalujesz,dowiesisz lub przykleisz zastanow sie co robisz i co oznacza ta ozdoba.I wcale nie jest mi pszykro z tego powodu ze nie zobacze Twoich fantow i twoich ozdob.

fakker- midasem , leżał płytko pod ściółką .Prawdopodobnie podczas pożaru lasu magazynek wysadziło bo do okoła znalazłem pare rozszarpanych łusek i w komorze tkwi jedna łuska rozsadzona.A co do Goliszowa słyszałem że ze Skory wyłowili pare lat temu dwa puste zasobniki lotnicze, jeszcze ze strzępami spadochronu ale nic tych zasobnikach nie było.

Co wy wygadujecie o jakims sloncu,czy ogniu. Gdyby nie faszysci sobie pszywlaszczyli ow symbol to nigdy byscie o nim nie slyszeli. I nie mow iskra ze malujac swastyke myslales o sloncu bo tu pszypomina mi sie historia gdzie zartownisie tlumaczyli sie z gestu heih hitler ze w ten sposob zamawiali 5 piw u barmana. A posadzanie przodkow o wermacht... skad ja to znam. Takze nie zlosc sie ,i zastanow sie zanim cos zrobisz.A do kadeta ja nie uwazam ze wszystkiego mozna zartowac,dla mnie zarty ze znakiem z pod ktorego bandyci wymordowali 6 mln naszych rodakow to marne zarty

Ale nie popadajmy w paranoję...
Od razu widać że to żart, z resztą znam Iskrę i możecie mi wierzyć że nie ma on kompletnie nic wspólnego z neonazistami... a co do żartów... gdyby II W.Ś. miała miejsce 200 lat temu, nikt pewnie by się nie czepiał. Więcej dystansu. Nie znacie człowieka ale się czepiacie...

Szwajcar a co znaczy ze swastyke trzeba bedzie zrehabilitowac, rozwin to. a co do iskry to ja nie posadzilem go o neonazizm tylko zwrocilem mu uwage ze nie potrzebnie uzywa symboli , ktore puki co zle sie kojerza. No i za 138 lat nikt nie bedzie sie ciebie czepial za zarty na temat wojny. a narazie troche szacunku prosze. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie