maciej Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 Witam.Proszę o pomoc w identyfikacji takiej łuski:Jej wymiary to - średnica podstawy - 9 cm- wysokość 23 cmMateriał to mosiądz.bicia: StRh. M.F 35FEBR. 1909 DUSSELDORFSYMBOL KORONY I NUMER 27Dziękuję za wszelka pomoc.
maciej Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 Witam.Proszę o pomoc w identyfikacji takiej łuski:Jej wymiary to - średnica podstawy - 9 cm- wysokość 23 cmMateriał to mosiądz.bicia: StRh. M.F 35FEBR. 1909 DUSSELDORFSYMBOL KORONY I NUMER 27Dziękuję za wszelka pomoc.
R51 Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Wydaje mi się że na łusce masz niemal kompletny opis. Jeśli chcesz się dowiedzieć od jakiej broni artyleryjskiej pochodzi (pominąwszy oczywisty fakt- na który już z pewnością wpadłeś- że pochodzi z I Wojny i jest produkcji niemieckiej) warto byłoby przedstawić jej zdjęcie.Lepiej także zmierzyć kaliber, nie zaś średnicę podstawy łuski.pozdrawiam
fafura Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 myślę , że mam podobnąDEZ st 46 1909też niewiem od czegojeszcz nie czyszczona
maciej Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 kaliber to chyba 76. łuska ze zdjęcia fafury jest praktycznie taka sama jak moja. R51 - a co oznacza reszta bić ( podałem wszystkie jakie były żeby nie było mówione, że czegoś brakuje)PozdrawiamMaciej
Pytanie
maciej
Proszę o pomoc w identyfikacji takiej łuski:
Jej wymiary to
- średnica podstawy - 9 cm
- wysokość 23 cm
Materiał to mosiądz.
bicia:
St
Rh. M.F 35
FEBR. 1909
DUSSELDORF
SYMBOL KORONY I NUMER 27
Dziękuję za wszelka pomoc.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.