rudolf Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Napisano 13 Czerwiec 2007 Witam.Niedługo wybieram się nad morze i mam zamiar pochodzić po plaży,nie często nadarza mi się taka okazja więc proszę doświadczonych o poradę jakiego programu użyć,czy któryś z fabrycznych się nadaje? Czy coś przestroić? A może macie jakiś specjalny program na plażę? Jadę tylko na 3 dni więc chciałbym wykorzystać mojego xlt na max.Jak wrócę to dam footo tego co wygrzebałem.Z góry dzięki i pozdrawiam.
rudolf Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Napisano 13 Czerwiec 2007 Dziwne czy z XLT w ogóle nikt nie biega po plaży?
kuba321 Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Witaj. No nikt nic nie pisze bo XLT to prawdziwy odkurzacz i wiadomo o co chodzi. Ja osobiście stawiam na preamp i podkręcam go jak najwyżej. Tryb statyczny 30, dynamiczny w dół aż do 50. Dzięki temu przy dużej głębokości wykrywacz pracuje stabilnie. Dokładnie przemiatam sondą. Gwarantuję, że tym wykrywaczem nie ominiesz nic ciekawego. Chociaz zdarzają sie niespodzianki. Selekcję akceptacji + ustawiłem (od -30 wzwyż). Dzięki temu wykrywacz będzie czuły na małe przedmioty. Ogólnie kop WSZYSTKO w przedziale DODATNIM. W identyfikacji prezentowałem sygnet który na XLT pokazywał +03, 04. Z doświadczenie przecież wiesz, że zawsze wyskakuje na tym folia aluminiowa i sreberko śniadaniowe - a tu proszę SYGNET :) Powiem też, że XLT ma uczulenie" na cienkie srebrne łańcuszki. praktycznie jeśli są głębiej położone to NIE MA SZANS ich wykopać. Chyba, że są z medalikiem. Wszelkie pierścionki srebrne i złote kopiesz bez problemu. Pisze kop wszystko co DODATNIE bo zdarza się, że zazwyczaj na STO zawleczek od piwa (przedział +19 ; +23) 101 przedmiot na tym samym sygnale to biżuteria. XLT to Pies na kolorki, ale do końca nie można mu zaufać. Nawet jak myślisz, że masz dobry słuch i zmysł intuicji. Z tym sygnetem to mnie zdenerwował :/ Sprawdzcie w Identyfikacji. ...CirrusCX
VanWorden Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Witam.Jak to nikt ic nie pisze bo wiadomo o co chodzi"?? O co niby? Że każdy ukrywa swoje ustawienia? To przecież bez sensu:))Tak, są specjalne programy na plażę. Zerknij tu: http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewforum.php?f=98Osobiście zawsze chodziłem na mixerku a jednym z tricków kiedy wykrywacz zaczyna nieco głupieć przy słonej wodzie, jest zmiana częstotliwosci pracy;)Cienkie srebrne i złote łańcuszki nie stanowią problemu np.na programie vanmix.Zachęcam do eksperymentowania z tym sprzętem, czytania postów i wskazówek pisanych przez doświadczonych userów i wymiany informacji:)PozdrawiamVW
rudolf Napisano 20 Czerwiec 2007 Autor Napisano 20 Czerwiec 2007 Witam.Bylem na plaży we Wladyslawowie i wyciągnąłem 12zł chyba jeszcze za wcześnie bo xlt sprawował się dobrze.
Cinek-333 Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 To słabo szukałeś!!! Bo jak ja byłem było o wieeeeele więcej czyli kg. Znalazłem go Ace 250. Ja byłem tydzień czasu.
rudolf Napisano 24 Czerwiec 2007 Autor Napisano 24 Czerwiec 2007 Ja bylem jednego dnia przez dwie godzinki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.