Saper.17 Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Napisano 12 Czerwiec 2007 WitamZnalazlem na strychu taki srubokret, juz gdzies go widzialem w internnecie ale nie moge go zidentyfikowac. Czy nie jest to przypadkiem srubokret od mosina?Prosze o pomoc.Pozdrawiam
Ves Napisano 13 Czerwiec 2007 Napisano 13 Czerwiec 2007 Mam taki w oryginalnym komplecie narzedzi od niezniszczalnego roweru Ukraina.
KRUSZYNA Napisano 13 Czerwiec 2007 Napisano 13 Czerwiec 2007 http://7.62x54r.net/MosinID/MosinAcc.htmŚrubokręty i wszystkie inne akcesoria do Mosina.pozdrawiamkruszyna
Saper.17 Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Napisano 12 Czerwiec 2007 WitamZnalazlem na strychu taki srubokret, juz gdzies go widzialem w internnecie ale nie moge go zidentyfikowac. Czy nie jest to przypadkiem srubokret od mosina?Prosze o pomoc.Pozdrawiam
queek Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 Witamchyba moge pomóc - sam taki sprzęt posiadam i używałem nie tak dawno - jest to najzwyklejszy szeklownik lub klucz do szekli (można jeszcze spotkać inne określenia) - stosowany w praktycznie wszędzie na statkach i jachtach Z jednej strony to zwykły śrubokęt, istotę patentu stanowi to ucho w kształcie łzy - służy to odkręcania okuć żeglarskich - szekli ( okucie w kształcie podkowy, zakończonej przetyczką z gwintem) służące to mocowania wszelakich różności, lin, żagli, sieci i innych rzeczyUrok paskudztwa jest taki iż pod wpływem wody i sił nań działających czasami bardzo ciężko jest w razie potrzeby je rozkręcić - wsadzamy wówczas spłaszczoną część przetyczki w łezkę i mamy dźwignię jak się patrzy - małe to ale działa doskonalePrezentowany wzór szeklownika jest dość stary - obecnie stosuje się inne choć zasada działania jest ta sama Pozdrawiamqueek
Saper.17 Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Napisano 12 Czerwiec 2007 WitamDzieki za odpowiedz, bylem swiecie przekonany ze jest to srubokret od mosina niewiem dlaczego tak mi sie ubzduralo :)Pozdrawiam
Pytanie
Saper.17
Witam
Znalazlem na strychu taki srubokret, juz gdzies go widzialem w internnecie ale nie moge go zidentyfikowac. Czy nie jest to przypadkiem srubokret od mosina?
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.