PA Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Czym mogę wyczyścić stare pordzewiałe, znalezione podkowy, (zbieram na szczęście) oraz jak wyczyścić piękne drzwiczki do strych pieców kaflowych (dostałam w prezenie kilka, ale wymagają solidnego czyszczenia, odnowienia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Po pierwsze elektroliza... sposobu przygotowania aparatury szukaj w dziale Konserwacja. Jesli rdza nie jest zbyt przeżarta to spróbuj jakiegos odrdzewiacza lub fosolu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Sprawdza sie również czyszczenie mechaniczne- mocujemy nasz przedmiocik solidnie i czyścimy szczotka drucianą na wiertarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PA Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Bardzo dziekuję za cenne wskazówki. Mam nadzieję, że uporam się z tą rdzą. Napiszę o efektach. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Przy taki fantach można piaskować. Nic delikatnego a metoda szybka.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 mozna wrzucic do grila, rdza wtedy prawie sama odejdzie, lub palnikiem. ale piaskowania nic nie pobije ;]chyba ze masz czas i mozliwosci to wes kwas po kiszonej kapuscie lub ogorkach i wrzuc na okolo miesiac co jakis czas szczoteczka, czysci do blysku, ale po zetknieciu z powietrzem znowu rdzewieje wiec pluczesz pod woda, potem do oleju zeby pozbyc sie wody.-wada to ze idze odur jak z kanalu ;]]potrafi przebarwiac metal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.