PA Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Napisano 12 Czerwiec 2007 Czym mogę wyczyścić stare pordzewiałe, znalezione podkowy, (zbieram na szczęście) oraz jak wyczyścić piękne drzwiczki do strych pieców kaflowych (dostałam w prezenie kilka, ale wymagają solidnego czyszczenia, odnowienia)
Cronos Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 Po pierwsze elektroliza... sposobu przygotowania aparatury szukaj w dziale Konserwacja. Jesli rdza nie jest zbyt przeżarta to spróbuj jakiegos odrdzewiacza lub fosolu.Pozdrawiam
Stadler Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 Sprawdza sie również czyszczenie mechaniczne- mocujemy nasz przedmiocik solidnie i czyścimy szczotka drucianą na wiertarce.
PA Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 Bardzo dziekuję za cenne wskazówki. Mam nadzieję, że uporam się z tą rdzą. Napiszę o efektach. Pozdrawiam.
Cyrograf15 Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Przy taki fantach można piaskować. Nic delikatnego a metoda szybka.Wojtek
imperorr Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 mozna wrzucic do grila, rdza wtedy prawie sama odejdzie, lub palnikiem. ale piaskowania nic nie pobije ;]chyba ze masz czas i mozliwosci to wes kwas po kiszonej kapuscie lub ogorkach i wrzuc na okolo miesiac co jakis czas szczoteczka, czysci do blysku, ale po zetknieciu z powietrzem znowu rdzewieje wiec pluczesz pod woda, potem do oleju zeby pozbyc sie wody.-wada to ze idze odur jak z kanalu ;]]potrafi przebarwiac metal.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.