Skocz do zawartości

Pila wykopki

Gość aa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 165
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie ma za co, a tak wogóle to trzymam mocno za wszystkich chcących wyjaśnić tą sprawę kciuki i żałuję, że nie mogę swoich informacji sprawdzić na miejscu (pozostaje mi się tylko przypatrywać i wierzyć że doczekam kiedyś odkrycia choćby częsci tego obiektu). Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo rozwagi i tylko trochę szczęścia.
Napisano
a może zbierzemy siły i spróbujemy coś poszukać na miejscu.
Ja wybieram się tam w marcu i jeśli ktoś z Was chce to możemy poszukać razem.

Co WY na to??????

von ROSE
  • 3 weeks later...
Napisano

Pomysl spotkania jest bardzo fajny, ale nie sadzcie panowie ze wystarczy znac wejscie i ot tak sobie pojdziecie na wycieczke po podziemiach. Nie bez powodu zostaly wszystkie wejscia pozamykane. paru juz bylo wczesniej i zwierzatek tez.... Po za tym trzeba najpierw wiedziec po czym i gdzie sie chodzi i jakie niespodzianki czekaja w przeciwnym razie najlepiej spisac testament lub posprzedawac piszczaly i zrobic wczesniej dobra impreze:) Jedynie z latarka to mozna sobie chodzic po piwnicy domku jednorodzinnego. Taka wyprawa tez musi byc dobrze przygotowana i przemyslana duzo wczesniej, a bez przyzwoitego sprzetu tojak pisal Waldi siwe brody urosna. Ktos pisal ze byl tam kilkanascie razy, ale mowil o plycie lotniska chyba... Ci co naprawde duzo szukali wiedza co tam bylo.. i jak zostalo zabezpieczone i Waldii ma tu duzo racji.. P.S Nie sadzcie tez ze to wszystko stoi sobie od tak i ze nikt tego nie pilnuje i sie tym nie interesuje, bo mozecie sie bardzo zdziwic. A co do planow to byl dlugo po wojnie jeszcze ale w dziwny sposob wyparowal i nikt go nawet nie staral sie szukac i nikt nic na ten temat nie wie. Dla zainteresowanych proponuje poszperac w materialach odnosnie obsady wojskowej i cywilnej miasta, komu podlegalo etc, osob ktore tam byly oraz w materialach lotow aliantow nad miastem z tego okresu to na pewno rozjasni coniektorym o co naprawde moglo chodzic...Pozdrawiam

Napisano
Czy ktoś wie kiedy powstał na lotnisku zagłębiony stadion na placu obok ziemianki ", za kotłownią. Czy był to okres powojenny czy przed?
Napisano
Czy to że Niemcy na lotnisku nie wysadzali niczego w powietrze ( nie zdążyli wysadzić ? ) jest sprawdzona informacją?
Napisano
Mac chodzi Ci o te 3 biale kreski? jesli tak to pomysl :)..
Odnosnie wysadzenia przez niemcow..gdyby wysadzili w powietrze wszystko to dzis nie byloby tam pasow startowych ani starych poniemieckich budynkow...a zapewne do Gwdy stalyby same nowe budynki :)
Napisano
Mac to jest tylko strzepek calosci i to w dodatku troszke zmienieniony z roznych wzgledow, materialow jest troszeczke ale nie zamierzam ich tu zamieszczac...... prosze o kontakt na priva a jesli chcesz porozmawiac to przeslij mi jakis namiar na siebie najlepiej zainstaluj gg :))
Napisano
ten fragment pochodzi prawdopodobnie z roku 45..choc nie mam pewnosci. Inne info tylko na priv
Napisano
a wizje lokalna w miejscu wejscia juz przeprowadzałes?? bo domyslam sie ze bylo w miejscu swiniarni?pzdr.niestety ubi nie mam kompa z netem w domciu a ten to służbowy :))) ale oto mail gdybys miał chec cos napsac.
macdlu@o2.pl
Napisano
ubi mam takie niesmiałe pytanie . moze mogłbys wysłac mi pełniejsza i nierozmazana wersje na priva? adres powyzej.
Napisano
ubi mam takie niesmiałe pytanie . moze mogłbys wysłac mi pełniejsza i nierozmazana wersje na priva? adres powyzej.
Napisano
Ubi mi chodzi w zasadzie tylko o stadion. Bo pomyśl, jeśli powstał po wojnie to czy aby w naturalnym zagłębieniu ziemii, czy może pozostałości po czymś co bylo uprzednio jakimś podziemiem. Spekuluję oczywiście ale tylko dlatego że nie ma potwierdzonej informacji kiedy powstał.
  • 2 weeks later...
Napisano
Do Spadkobiercy!
Słyszałem o montowni skrzydeł samolotowych?( zaminowaenj przez Niemców), w Dębnicy Kaszubskiej k/Słupska, obecnie teren po byłej garbarni,ale nie wiem na ile to jest prawdziwe.j
Napisano
Powiem tak pracuje 55km od Wałcza w kierunku Szczecina i w zakładzie gdzie robię była fabryczka części do samolotów ale niemcy byli cwańsi i zostały silosy a co w nich jest ???
WODA!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie