waldi Napisano 24 Grudzień 2003 Napisano 24 Grudzień 2003 szukac w ten sposob mozecie do u.....smierci i bedziecie dreptac w miejscu 850 h ma samo lotnisko zeby was ktos nie pomylil z mikolajem jak wam siwa broda urosnie.Wesolych Swiat
waldi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 jasne tylko archiwa w szczecinie , bydgoszczy i poznaniu no i oczywiscie wielkie sklady wiedzy w modlinie zycze powodzenia moze za 100 lat ktos laskawie zezwoli na szperanie w tych zasobach a tak polecam kominek i butelke dobrego browaru i opowiadanie sobie bajek o wielkich zasobach podziemnych tuneli w pile.Piszac w ten sposob wiem ze zabawa w tropienie tajemnic trzeciej rzeszy to sa wielkie srodki nie tylko finansowe polecam wyprawe do cuxhafen tam wychodzi gazeta z pily oczywiscie w ojczystym jezyku i napewno nie jest to jezyk polski
stivi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Akurat mam bardzo dobry kontakt właśnie w Modlinie i śmiem twierdzić że jeśli cokolwiek zostało ( jakieś mapy, materiały itp. ) to zostały sfałszowane przez sojuszników zza Buga i nawet jeśli przebrniesz przez te archiwa to i tak będzie ci sie tylko zdawało że duzo wiesz...Myslę że jedynym miejscem tak naprawdę wiarygodnym i zasobnym w wiedzę jest budynek na zdjęciu...
macdlu Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 WALDI ,KOMINEK I BUTELKE MAMY TRAKTOWAC JAKO ZAPROSZENIE???:)
stivi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Tak! Moze rzeczywiście spotkajmy się jak na poważnych ludzi przystało i wygarnijmy sobie co wiemy i może sie cos z tego ułozy! Co kilka głow to nie jedna" - skądś się te przysłowia przeciez biorą....
waldi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 super panowie jestem do dyspozycji prosze podac czs i miejsce
macdlu Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 a co robisz po niedzieli? bedziesz mial otwarte??
stivi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Miłej lektury w do niedawna bratnim języku...http://rusarchives.ru/federal/rgva/
waldi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 stivi zly trop troche ich przeceniasz,szukaj tam http://cuxhaven.nordseenetz.de/rathaus/FB_1_-_Verwaltungsdienste/Allgemeine_Verwaltung_und_Organisation.php
stivi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Waldi jeśli znasz tylko takie miejsca to chyba niewiele wiesz. Same adresy nic nie znaczą, znaczy tylko konkretne wejście do konkretnych miejsc....
waldi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 chcesz konkretne wejscie prosze bardzo PWL 5 sciana zamurowana lewa strona wejscie do jednego tunelu, drugie wejscie 500 m w lewo od pasa 305 , trzecie wejscie majatek VON HAMRA czwarte wejscie dawny budynek garnizonu wartowniczego , piate wejscie wlasciwie brama wjazdowa dawny WAK wymieniac ci dalej stivi mysle ze musisz spisac testament i moze za 5 lat tam wejdziesz i co dalej???? panie goraca woda pozdrawiam
stivi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Wystrzeliłeś jak z pepeszy....Czyzby to co piszesz oznaczało że tam byłeś czy próbowałeś wejść? Dlaczego od razu testament? Wiesz dlaczego chciałbym sie czegoś więcej dowiedzieć? Bo za dużo jest nieścisłości... wszyscy duzo wiedzą ale wszyscy nabieraja wody w usta, czyzby rzeczywiście wejście tam czymś groziło?
waldi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 myslisz napewno ze hans klos wygral wojne a 102 wjechal do berlina???
stivi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Znasz kogoś kto próbował tam wejść czy piszesz o historiach zasłyszanych ( ten to...,ten tamto...i razem coś wyszło...)Także słyszałem o tym wszystkim o czym piszesz ale co z tego... czy byłeś tam?Na jakiej podstawie piszesz ze tam cos jest, i że nie warto sie tym tematem interesować?
waldi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 nie napisalem ze nie warto tylko ze trzeba najpierw szukac w archiwach bo niemcy to nie byli chlopcy latajacy po polu z pepesza na sznurku a VON BRAUN to nie janko muzykant
stivi Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Ja wiem tylko tyle... jeśli rzeczywiście są ludzie którzy się tematem naprawdę interesują to dlaczego by sie nie zjednoczyć i nie zacząć jakichś konstruktywnych poszukiwań wspólnie? Człowiek w pojedynke nie jest w stanie takiego tematu ogarnąć...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.