R. Lewy" Lewszyk Napisano 22 Listopad 2003 Napisano 22 Listopad 2003 PanowieMój pierwszy post był troche żartem, popatrzcie co dalej gostek wypisuje.
Szczur Napisano 23 Listopad 2003 Autor Napisano 23 Listopad 2003 oki, Lewy mogleś dac jakiś emot jeszcze, żebym wiedzial ze to żart np ;) ". To co graba? =>, przyjdzie Bocian pousuwa niepotszebne posty (nie związane z tematem), i będzie sp0x. (Kiedyś dałem też o pociskach temat, i tesz duzo ludzi odpisuje ze mi paluszki, łapy pourywa itp itd. sor za moją reakcje ;).PZDRW
janek_toruń Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 no i jak ładnie sie skończyło, jak w amerykańskim melodramacie z lat 60,,,
Szczur Napisano 23 Listopad 2003 Autor Napisano 23 Listopad 2003 hehe ;), foto zapalnika już oczyszczonego.PZDRW
Szczur Napisano 23 Listopad 2003 Autor Napisano 23 Listopad 2003 Najpierw oklupałem lekko młotkiem aby grubsza warstwa rdzy zeszła, potem dałem go (wczoraj) na noc do octu (takiego jaki jes na obrazku obok) ------>potem wziołem i czycilem dookoła szczotkš drucianom, i rubokrętem skrobałem kawałki rdzy co nie chciały zejć po szczotce, i tak zostało jeszcze ich troche, to dałem na 2 godziny do octu tego samego, i znowu po wyjęciu szczotkom, umyłem wodš i gotowe ;)do octu wsypałem troche kwasku cytrynowego, odrobine.PZDRW
Szczur Napisano 23 Listopad 2003 Autor Napisano 23 Listopad 2003 potem jeszcze tym przecierałem i dało lepszy połyskpzdrw
Gość Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 Najwieksze gowno jakie wykopalem mialy kal. 320 mm, byly rozne cuda np. z 3 pierscieniami wiodacymi. Czy ktos widzial pociski podkalibrowe z II wojny, podobno takie byly, ale niewiele... ogolnie tego zlomu nakopalem w zyciu duzo ale nie zbieram ich i rzadko kiedy fotografuje...
Frozzer Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 ej no przeeciez z podkalibrowych to ruskie 45mm na przykladnie wiem czy wiekszego kalibru byly z wojny, jak np 85mm
metal73 Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 do VoucuraPodkalibrowy poc. kal 45 z IIwś. jest wyżej na zdięciu u Szczura Ten na półce (bliżej klamry-z)
wolff Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 Powiem tak.Pociski zostały znalezione na składnicy poniemieckiej.Jest tam paru wariatów" którzy wygrzebują tnt z pocisku a resztę wywalają.Tak więc morzna znaleźć fajne graty,np.miny,pociski do pak40,itp.wszystko puste.wystarczy przejść się trochę lasem i dobrze porozglądać.poz.wolff
Gość Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 Ano tak, na ruskich to ja sie nie wyznaje... a Niemcy czy cos robili z takich?
Vercyn Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 WitamCzy taki pocisk podkalibrowy, posiada w sobie materiał wybuchowy, czy tylko rdzeń z twardej stali? PozdrawiamDarz Dół
yupiter Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 Szczur, powiedz mi, ale bez urazy, jak to jest.... masz superową i w zasadzie bezbłędną stronę o amunicji (chętnie z niej korzystam) a na forum walisz byk za bykiem???YP
yupiter Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 Bez stresu Szczur, ja też robię błędy.Oto przykłady, jeśli już koniecznie chcesz (mnie za to możesz pewnie poprawiać w kwestii znajomości amunicji :-)): -- chociarz (22.11.2003 - 8.50), niepotszebne (23.11.2003 - 11.20), tesz (j.w.), wziołem (23.11.2003 - 17.05), drucianom (j.w), szczotkom (j.w.).YP
yupiter Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 Właściwie chciałem Ci wysłać tą odpowedź na priv'a, żeby Ci nie robić obciachu, ale jeszcze głupiej by wyszło, bo Twoja prośba byłaby na forum bez odpowiedzi z mojej strony.YP
Szczur Napisano 3 Grudzień 2003 Autor Napisano 3 Grudzień 2003 ahhahah, qrde myslalem ze chodzi o blędy o amunicji jakies, a to tylko ortograficzne, jakbym chciał to moge pisać wszystko z duzej litery, bez błędów, wszystkie ąęćś itp ;)pzdrw
yupiter Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 Ok, zamykamy kwestię byków, bo to nie na temat. Jesienią wykopałem szrapnela na pozycjach pierwszowojennych, ale go szybko znowu zakopałem, bo sie na tym nie znam. Co Ty z tym robisz, jak coś takiego wykopiesz??YP
Voucur Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 Wlasnie, co robicie z rzadkimi pociskami artyleryjskimi? Ja z reguly rozbieram tylko pociski mozdzierzowe i to nie wszystkie, ale innych raczej nie proboalem. Byl u nas gosc ktory swiadczyl" takie uslugi ale niestety cos mu palma odbila, zaczal gromadzic te swinstwo ze srodka i sie nim zaopiekowali... Tak ze teraz niestety zostawiam to co znajde.
Szczur Napisano 3 Grudzień 2003 Autor Napisano 3 Grudzień 2003 Dopiero niedawno znalazłem miejsce walk podczas IIww, byłem tam dopiero parę razy. Nie spotkałem się tam jeszcze z niewybuchem. ;) Do tej pory z tego lasu mam 2 zapalniki, pocisk 76 mm, lotka bomby lotniczej (jeszcze nie jeste pewny na 100% (99% ;)), połowa pocisku ok 97 mm, no i odłamki.PZDRW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.