Marcin Pe Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Napisano 9 Czerwiec 2007 Może na odkrywcy się uda?Jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu telefonów polowych TAP-67, takiejminiaturowej wersji znanego z lekcji przysposobienia obronnego TAJ'a. Bateriateż miniaturowa, miast wielkiego ogniwa 1,5 V mamy tutaj akumulatorek 9 V, takąwiększą wersję baterii R20 można by rzec... Ponieważ chcę by całość była zgodnaz epoką, zamiast płaskiej baterii" (jeśli się podłączy taką, to też działa),zdobyłem muzealny egzemplarz akumulatorka, jakimś cudem na allegro zdobyłemoryginalną przedpotopową ładowarkę (ładowarę w zasadzie), podłączyłem - i cudsię stał, akumulator NiCd z roku l976 pracuje, już 3 dzień w sporadycznieużywanej sieci polowej. Jeden problem - mimo poszukiwań (znajome muzeum,allegro, itp), nigdeiz nie mogę dorwać kolejnych (potrzebuje jeszcze 4)akumulatorków. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, czy mam jakieś szanse?
Towarzysz Iwan Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Proponuję popatrzeć w sklepach AMW. W Krakowie udało mi się zdobyć, przy okazji zakupu telefonów, sprawne ogniwo do TAJa (9,6V do TAPów też się zdarzają, ale nie trafiłem nigdy pracującego - moje były uszkodzone).Pozdrawiam,BN
huk 100 Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 może to ci coś pomorze -pozdro http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=446430#447519
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.