mietek Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 z reszta zobacz lokalizacje producenta NY Long Island:http://en.wikipedia.org/wiki/Long_Island Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 Sanitater- oczywiście masz rację. Ale gafę strzeliłem, jakby to powiedział kpt. Alberto Bertorelli ze zwycięskiej włoskiej armii...Pomyliło mi się NSFK z DLV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 HJ to byli tacy skauci, a NSFK to taki aeroklub (zart) ;) Widzisz mietek, to byc moze ta nieszczesna buteleczka z 4 tabletkami przeszla pol swiata nim do mnie trafila. ;) Wrzucam kilka fotek narzedzi jakie mam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 Golarka do wlosow, Marka: Solingen, wyprod.: Beuthen O/S czyli Bytom (O/S - Oberschlesien, Gorny Slask). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 Kleiderschere - nozyce do ciecia opatrunkow i ubran. Sygnowane: Berlin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 Mozna je jednym ruchem rozlozyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 Aluminiowe pudeleczko na igly firmy Injecta stosowane do szklanych strzykawek Record (w prawym gornym rogu: Ansatz Record"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 Kawalek kartonu czyli tzw. Pappscheine - papierowa szyna do usztywnien zlaman, zwichniec... Z apteczki, nie wycialem sobie tego z kartonu po butach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 Holzscheine - laczona szyna drewniana. Na wyposazeniu tornistrow sanitarnych (zdaje w kieszeniach na klapach bocznych) i nie tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 Sposob laczenia, druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 Kubeczek niemiecki do odmierzania lekow - z jednej strony podzialka na gramy, z drugiej podzialka na lyzki (Essl., Kindl., Teel.", lyzka stolowa, lyzka dziecieca, lyzka do herbaty). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 Przy okazji - inny wariant buteleczek na jodyne noszonych w bandazownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Pudelka nierdzewne na strzykawki. Producenci: Firma Drei Pfeile" (Trzy strzały", takie tez logo producenta) oraz firma Record" (pojemnik ma napis Original Record" oraz logo firmy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Pojemnik Recorda ze strzykawka (figuruje w regulaminach jako Recordspritze) oraz iglami. Musze go generalnie wyczyscic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Zestaw Drei Pfeile" dla stomatologa... Igly, koncowki, jakies przedluzki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Pojemnik na strzykawke i igly, zarazem chyba do wyparzania (mozna nalac do srodka wode, rozbieralny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Otwarty. Strzykawka marki Aesculap (do tej pory produkuja sprzet medyczny dla Bundeswehry i nie tylko), 4 igly... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 wyciagnieta zawartosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 szczegoly zestawu do injekcji dla dentysty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Do czego sluza poszczegolne koncowki - nie wiem. W szklanych zatykanych koreczkiem ampulkach sa igly (papierowe nakladki-etykietki to na te ampulki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Termometr, niestety ubita koncowka. Produkcja jeszcze dla Reichswehry o czym swiadczy napis Reichswehr" (patrz drugie foto). Wyprodukowany w Jenie (Jaener-Glass). (Dar od Willego, AA 7) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 I tyl termometra.W nastepnym odcinku srodki opatrunkowe ;)PozdrawiamMaciek /Hainrich/GRH Pionier 39" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
askaktus Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Witam ! Jestem pod wrażeniem twoich zbiorów i wiedzy jaką osiągnąłeś w temacie sanitariusza WH . Korzystając z okazji mam kolejne do ciebie pytanie związane z tematem , jaka jest prawidłowa , regulaminowa odległość naszycia tzw Laski Kadyceusza " na rękawie ? I jeszcze prośba o twój adres e- mail ? Niestety miałem problemy z komputerem i utraciłem go . Pozdro ! Kaktus Sanitariusz AA 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Askaktus - wyglada to mniej-wiecej tak (na podstawie roznych fotografii, rysunkow itp). Regulaminowych danych nie mam, bo takie rzeczy byly nie w regulaminie sanitarnym, ale w mundurowym, ktorego nie posiadam. Odznaki zolnierze przyszywali sobie sami, bo najpierw dostawali mundur, a potem konczyli szkolenie na specjalnosc - wiec pewnie byly mniejsze lub wieksze odchylenia. PozdrawiamMaciek /Hainrich/GRH Pionier 39" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Moj email to: sanitater@go2.plMoj zbior srodkow opatrunkowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.