Skocz do zawartości

sanitariusz niemiecki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Sanitater- oczywiście masz rację. Ale gafę strzeliłem, jakby to powiedział kpt. Alberto Bertorelli ze zwycięskiej włoskiej armii...
Pomyliło mi się NSFK z DLV.
Napisano
HJ to byli tacy skauci, a NSFK to taki aeroklub (zart) ;) Widzisz mietek, to byc moze ta nieszczesna buteleczka z 4 tabletkami przeszla pol swiata nim do mnie trafila. ;) Wrzucam kilka fotek narzedzi jakie mam:
Napisano

Kubeczek niemiecki do odmierzania lekow - z jednej strony podzialka na gramy, z drugiej podzialka na lyzki (Essl., Kindl., Teel.", lyzka stolowa, lyzka dziecieca, lyzka do herbaty).

Napisano

Pudelka nierdzewne na strzykawki. Producenci: Firma Drei Pfeile" (Trzy strzały", takie tez logo producenta) oraz firma Record" (pojemnik ma napis Original Record" oraz logo firmy)

Napisano

Termometr, niestety ubita koncowka. Produkcja jeszcze dla Reichswehry o czym swiadczy napis Reichswehr" (patrz drugie foto). Wyprodukowany w Jenie (Jaener-Glass).
(Dar od Willego, AA 7)

Napisano
Witam ! Jestem pod wrażeniem twoich zbiorów i wiedzy jaką osiągnąłeś w temacie sanitariusza WH . Korzystając z okazji mam kolejne do ciebie pytanie związane z tematem , jaka jest prawidłowa , regulaminowa odległość naszycia tzw Laski Kadyceusza " na rękawie ? I jeszcze prośba o twój adres e- mail ? Niestety miałem problemy z komputerem i utraciłem go . Pozdro ! Kaktus Sanitariusz AA 7
Napisano

Askaktus - wyglada to mniej-wiecej tak (na podstawie roznych fotografii, rysunkow itp). Regulaminowych danych nie mam, bo takie rzeczy byly nie w regulaminie sanitarnym, ale w mundurowym, ktorego nie posiadam.
Odznaki zolnierze przyszywali sobie sami, bo najpierw dostawali mundur, a potem konczyli szkolenie na specjalnosc - wiec pewnie byly mniejsze lub wieksze odchylenia.
Pozdrawiam

Maciek /Hainrich/
GRH Pionier 39"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie