Skocz do zawartości

Słupy graniczne

don66

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bardzo ładne słupy w Muzeum Miasta Mysłowic jest na nie miejsce.Od 2 lat grupa zapalenców poszukuje takich ,dyr A PLACKOWSKI morze je przyjąć i poddać konserwacji.
Napisano

Witam napewno zajmę się nimi chociaż obawiam się że obecny właściciel nie będzie chciał się ich pozbyć, słupy te znajdują się w pow.Pszczyńskim a ja wiem gdzie stoją jeszcze dwa takie słupy zdjęcia zapodam jak wrócę do kraju :) Pozdrawiam.

Napisano
Dziękuję Herr za post i zdjęcia.
Czy słupy, o których wiesz stoją na miejscu dawnej granicy, czy zostały przeniesione.
Pozostań w kontakcie i nie zapomnij wrzucić zdjęć, jak wrócisz do kraju.
Napisano
Witam słupy jak najbardziej stoją na swoim pierwotnym miejscu czyli dawnej granicy tylko że jeden ma usunięte godło z obu stron a drugi jest kompletny Pzdr.
Napisano
A czy szukał ktoś komory celnej nad rzeką Tążyna w okolicach Aleksandrowa Kujawskiego? Poszukuję wszelkich informacji na ten temat.Chyba ją zlokalizowałem na mapce, w następnym tygodniu ruszam w teren.
Napisano
Niestety ja nie mogę Ci pomóc, za daleko.
ColdDemons, jak wrócisz z rekonesansu podziel się wrażeniami. Jak możesz to klepnij jakieś fotki, jeśli warto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie