Skocz do zawartości

muszaki

dago2

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
Napisano
dajcie coś nowego o poligonie .
W tym roku buszując z wykrywką i zezwoleniem po wielbarku widziałem fabrykę ikei . jestem ciekawy skąd będą brać drzewo do produkcji .
Napisano
Habs, mówisz i masz. obiekt na Ulesiu przerobiony na coś w rodzaju hospicjum.Sam senior Glemp przyjechał by poświęcić ów przybytek. Jako ciekawostkę dodam że dzięki tej inicjatywie miejscowość Ulesie wruciło po kilkudziesięciu latach na mapy. a jeżeli chodzi Ci o drewno do ikei to powiem że na Mazurach tego w brud. A dodatkowo nasz poligon cholernie zarasta drzewami, o co postarały się okoliczne nadleśnictwa. Także jest coraz mniej nieporośniętch przestrzeni, a szkoda. podobały mi sie puste równiny. pzdr. dago2
Napisano
Leprzych fotek nie udało mi się zrobićochrona" skutecznie mi to uniemożliwiła.Od ludzi którzy tam pracują słyszałem że mimo iż jest to ośrodek powiązeny z kościołem panuje tam cholerny wyzysk pracowników. praca na czerno,poniżanie. Była pracownica opowiedziała mi historyjkę że wytszymała tam jakiś krótki czas w ów pracy(1 tydzień) zgłosiła się po pieniążki, dostała 100pln,a resztę dowodzący księżyna powiedział że przeznaczył na miłosierdzie" Niech żyją rządy PIS i O.D. Rydzyka
  • 6 months later...
Napisano
Aż łza się w oku kręci W latach 90-92 byłem tu w wojsku. Miałem fuchę dyżurnego kierowania pasa ćwiczeń taktycznych czy jakoś to tak szło ;-) Wspomnień kupa i te fajne laski z Muszak :-)Żal że to wszystko trawą zarasta :-(
  • 1 month later...
Napisano
Ja ostatnio kopałem w tych okolicach ponieważ mieszkam niedaleko. Same luski nie do zidentyfikowania. Zna ktoś moża jakieś dobre mniejsca w muszakach i okilicach?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie