wolff Napisano 31 Maj 2007 Autor Napisano 31 Maj 2007 Witam.Proszę o identyfikację latarki.Latarkę znalazłem na złomie, na zapięciu ma bicie: W.Z.A.G 1 KRAKÓWPozdr..wolff
kuba321 Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Ja identyczną wykopałem na strychu w ... Finlandii. Sprzedałem z dwiema innymi na Alledrogo. W domu mam jeszcze fotki. Moge podesłać w razie potrzeby. ...CirrusCX
wolff Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Napisano 5 Czerwiec 2007 Dziękuje wam panowie.Mam nadzieję że dam radę ją uruchomić.Przyda się w rekonstrukcjach historycznych.pozdr.wolff
mietek Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Twgo typu konstrukcja byla popularna do lat 30-tych, wiec robiono podobne w roznych krajach. Mam zdjecia takich w katalogach niemieckich z przed ww2.
wolff Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Napisano 3 Czerwiec 2007 Ma ktoś jakieś pomysły co do tej latarki?pozdr.wolff
wolff Napisano 31 Maj 2007 Autor Napisano 31 Maj 2007 Witam.Proszę o identyfikację latarki.Latarkę znalazłem na złomie, na zapięciu ma bicie: W.Z.A.G 1 KRAKÓWPozdr..wolff
mietek Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 1932 rok, dolny rzad, choc nieco inny reflektorek.
nexo Napisano 6 Maj 2015 Napisano 6 Maj 2015 Latarka z lat 50-tych produkcji Wojewódzkich Zakładów Artykułów Gospodarskich Przemysłu Terenowego. Zakład znajdował się przy ulicy Lwowskiej 2 w Krakowie. W latach późniejszych nazywał się również Krakowskie Zakłady Artykułów Gospodarskich Przemysłu Terenowego oraz Krakowskie Zakłady Artykułów Gospodarstwa Domowego DOMGOS". Zakład działał w latach 1951 - 1972.
wolff Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 Mietek a możesz wstawić skany z tego katalogu???pozdr.wolff
Pytanie
wolff
Witam.
Proszę o identyfikację latarki.
Latarkę znalazłem na złomie, na zapięciu ma bicie:
W.Z.A.G
1
KRAKÓW
Pozdr..wolff
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.