Maciej_S Napisano 29 Maj 2007 Autor Napisano 29 Maj 2007 Dzień dobry !!. Mam w domu taką szablę i mam prośbę do forumowiczów czy mozecie mi ją pomóc zidetyfikować ?. BRak jakich kolwiek bić na szabli. Dziękuję za pomoc.
SZZ Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 Witam,jest to rosyjska szabla dragońska wz. 1881, używana również przez Wojsko Polskie w okresie wojny bolszewickiej i II RP.Pozdrawiam
SZZ Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 Zastanawia mnie tylko brak bić, z tego co pamiętam dragonki je miały - może to powojenna kopia?Pozdrawiam
Maciej_S Napisano 29 Maj 2007 Autor Napisano 29 Maj 2007 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Przed chwilą rozebrałem rękojeść i pod nią zobaczyłem bicia ale nie wiem co to znaczy RW" - nazwa wytwórni lub kopia szabli z nazwą ( imię nazwisko ) wykonawcy nie wiem. Jest jeszcze jedna kwestia ta ostatnia litera jest niewyraźna moim zdanie jest to W, ale też mogę się mylić. Dziękuje za odpowiedzi.
Pytanie
Maciej_S
Dzień dobry !!. Mam w domu taką szablę i mam prośbę do forumowiczów czy mozecie mi ją pomóc zidetyfikować ?. BRak jakich kolwiek bić na szabli. Dziękuję za pomoc.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.