garret Napisano 29 Maj 2007 Autor Napisano 29 Maj 2007 Witam kolegów i koleżanki.Własnie wróciłem z zagr.wykopków,dużo grzebania w ziemi,ale bez wykrywacza i saperki.Mam dwa pytania:1.Czy mi się zdaje czy tam tak jest,że nie ma śladów w ziemi z drugiej wojny św.Chodzi mi o niemcy.2.Jakie akumulatorki do ACE 150?Chodzi o pojemność.Czy 2100 będą dobre?Pozdrawiam wszystkich z Forum.
dominer Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 witam.co do punktu pierwszego nie moge sie zgodzic bo seba dobry ziomek (przy okazji w tym miejscu go pozdrawiam )pracujac przy ogoreczkach smigal czasem po polach i lusek oraz guzikow kopal dosc duzo..co do akumulatorkow to im mocniejsze tym lepsze -2100 to juz przyzwoite wiec powinny byc :) pozdrawiam
krtek Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 Z aku jest problem napięca pracy.Nominalne napięcie pracy dla aku to 1,2v a dla bateri to 1.5v.Niektóre wykrywacze traktują aku jak wyczerpane baterie.Przykład:8 bateri R6 (AA)daje 12v. 8 aku daje 9,6v.Wykrywacz może pracować nie stabilnie przy zbyt małym napięciu.
garret Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 witam.czyli aku 2100 sa ok.mam inne pytanie.mam rozstrzygnac spor czy jest czolg w bagnie czy nie.mam ace 150 i nie chce sie osmieszyc.czy moj wykrywacz go namierzy ?pozdrawiam.
don66 Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 Żeby to na 100% sprawdzić trzeba ten czołg wykopać.A czy namierzy, zależy jak głęboko leży, ale co leży już nie namierzy.To że jest sygnał nie oznacza, że to musi by czołg, a nie np. dawne wysypisko ścinek metalowych z warsztatu ślusarskiego.Na takie fanty to raczej ramówka.
garret Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 witam wlascicieli ace 150.sezon rozpoczety wiec i doswiadczen wiecej.ciekaw jestem jakie fanty wykopaliscie i na jakiej glebokosci.czy 150 nadaje sie do lasu?czy ktos znalazl zloto tym sprzetem?i jak lepiej szukac ,czy na trybie bizuteria czy all metal?pozdrawiam.
miguel Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 Siema:) Jestem nowy na tym forum ale z Garrettem (tyle że 250) biegam już ponad pół roku. I udało mi się znaleźć złoto, a dokładniej obrączkę. (wg złotnika, cechy probiernicze wskazują na okres sprzed pierwszej wojny swiatowej) Tak więc szukaj, szukaj a na pewno znajdziesz:) PozdrowieniaA co do szukania, to ja włączam tryb CUSTOM i wycinam pierwsze 3 kwadraciki od lewej. Czułość- 2 kreski poniżej maxa
Filip33 Napisano 16 Listopad 2007 Napisano 16 Listopad 2007 Jak juz pisano akumulatorki mają niskie napiecie 1.2V zamiast 1.5. Ja kupuje zwykłe baterie w supermarkecie Auchan 2 lub 4 zł za 8 sztuk i spokojnie starczają na długo.
Martin Napisano 16 Listopad 2007 Napisano 16 Listopad 2007 Ogólnie: :)W każdym w miarę nowoczesnym sprzęcie , użycie baterii 1,5 V czy akumulatorków 1,2 V ( czy też 9 V -- 8,4 V )nie ma żadnego znaczenia dla wartości użytkowej" wykrywki . Jedyna różnica , to to , że baterie po wyczerpaniu wyrzucamy , a akumulatorki ponownie ładujemy :) . Chociaż ja wyznaję zasadę , że nie czekam na padnięcie sprzętu" a po sformatowaniu akumulatorków ładuję je prezd każdym wyjazdem a w razie W" mam komplet ( pojedyńczą baterię )w zanadrzu :) . P.S. Moja prywatna rada : czy też to bateria , czy też akumulatorek , używajmy produktów renomowanych firm a unikniemy wielu kłopotow :)Pozdrawiam serdecznieMartin
necroskop Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Witam.Wcześniej latałem z jednym kompletem akumuatorków 1600, z miesiąc temu sprawiłem sobie 3800 i teoretycznie moge sobie chodzć z wciśnietym pingpogiem" :-)Pozdrawiam
NalesnikLD Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 ja mam garretta ACE 250, i próboweałem używać akumulatorki 2500mAh firmy energizer. jednak wykrywka pokazuje mi że baterie są na wyczerpaniu, a po chwili się wyłącza. Czy ktoś uzywał aku do Garretów?
NalesnikLD Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 z drugiej strony w instrukcji pisze zaleca się wykorzystanie baterii alkalicznych lub akumulatorów" byćmoże to coś z moimi bateriami jest nie tak, spróbóje je nałądować.
PUMA1 Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 Ja miałem coś podobnego jesli są nowe akumulatorki weź je rozładuj i znowu naładuj ponoć dopiero po 3 razie taki akumulatorek poprawnie działa i wpełni się go naładowuje.
Saper93 Napisano 25 Grudzień 2007 Napisano 25 Grudzień 2007 A moim zdaniem powinno sie uzywać baterii. Można sobie porównać; 4x1,5 i 4x1,2; Przy zamontowaniu accu mamy napiecie 4,8V; a przy bateriach 6V!!! Sprawdziłem jak wykrywka bedzie pracować na poszczególnym typie zasilania. Wniosek jest taki: zasięg spadł o 1/5, przy uzuciu accu!!! Owszem, można pakować 5 accu, ale ładowanie jednego, przynajmniej na mojej ładowarce jest niemożliwe:] Jeśli wie ktoś gdzie można kupić ładowarki z mozliwośćią ładowania jendego akumulatrorka, to bardzo prosze o link. Pozdrawiam!!!
KRANIK Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 ja śmigam ace 150 na akumulatorkach i wszystko jest ok, chociaż na świeżych akumulatorkach po włączeniu przez jakieś 3minuty jakby trochę oszukiwał!akumulatorki 2600mAh 1.2V HR6
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.