Skocz do zawartości

jakie akumulatorki do ACE 150?

garret

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam kolegów i koleżanki.
Własnie wróciłem z zagr.wykopków,dużo grzebania w ziemi,ale bez wykrywacza i saperki.Mam dwa pytania:
1.Czy mi się zdaje czy tam tak jest,że nie ma śladów w ziemi z drugiej wojny św.Chodzi mi o niemcy.
2.Jakie akumulatorki do ACE 150?Chodzi o pojemność.Czy 2100 będą dobre?Pozdrawiam wszystkich z Forum.
Napisano
witam.
co do punktu pierwszego nie moge sie zgodzic bo seba dobry ziomek (przy okazji w tym miejscu go pozdrawiam )pracujac przy ogoreczkach smigal czasem po polach i lusek oraz guzikow kopal dosc duzo..co do akumulatorkow to im mocniejsze tym lepsze -2100 to juz przyzwoite wiec powinny byc :)
pozdrawiam
Napisano
Z aku jest problem napięca pracy.Nominalne napięcie pracy dla aku to 1,2v a dla bateri to 1.5v.Niektóre wykrywacze traktują aku jak wyczerpane baterie.Przykład:8 bateri R6 (AA)daje 12v. 8 aku daje 9,6v.Wykrywacz może pracować nie stabilnie przy zbyt małym napięciu.
Napisano
witam.czyli aku 2100 sa ok.mam inne pytanie.mam rozstrzygnac spor czy jest czolg w bagnie czy nie.mam ace 150 i nie chce sie osmieszyc.czy moj wykrywacz go namierzy ?pozdrawiam.
Napisano
Żeby to na 100% sprawdzić trzeba ten czołg wykopać.
A czy namierzy, zależy jak głęboko leży, ale co leży już nie namierzy.
To że jest sygnał nie oznacza, że to musi by czołg, a nie np. dawne wysypisko ścinek metalowych z warsztatu ślusarskiego.
Na takie fanty to raczej ramówka.
  • 2 weeks later...
Napisano
witam wlascicieli ace 150.sezon rozpoczety wiec i doswiadczen wiecej.ciekaw jestem jakie fanty wykopaliscie i na jakiej glebokosci.czy 150 nadaje sie do lasu?czy ktos znalazl zloto tym sprzetem?i jak lepiej szukac ,czy na trybie bizuteria czy all metal?pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
Napisano
Siema:) Jestem nowy na tym forum ale z Garrettem (tyle że 250) biegam już ponad pół roku. I udało mi się znaleźć złoto, a dokładniej obrączkę. (wg złotnika, cechy probiernicze wskazują na okres sprzed pierwszej wojny swiatowej) Tak więc szukaj, szukaj a na pewno znajdziesz:)
Pozdrowienia
A co do szukania, to ja włączam tryb CUSTOM i wycinam pierwsze 3 kwadraciki od lewej. Czułość- 2 kreski poniżej maxa
  • 4 months later...
Napisano
Jak juz pisano akumulatorki mają niskie napiecie 1.2V zamiast 1.5. Ja kupuje zwykłe baterie w supermarkecie Auchan 2 lub 4 zł za 8 sztuk i spokojnie starczają na długo.
Napisano
Ogólnie: :)
W każdym w miarę nowoczesnym sprzęcie , użycie baterii 1,5 V czy akumulatorków 1,2 V ( czy też 9 V -- 8,4 V )nie ma żadnego znaczenia dla wartości użytkowej" wykrywki . Jedyna różnica , to to , że baterie po wyczerpaniu wyrzucamy , a akumulatorki ponownie ładujemy :) . Chociaż ja wyznaję zasadę , że nie czekam na padnięcie sprzętu" a po sformatowaniu akumulatorków ładuję je prezd każdym wyjazdem a w razie W" mam komplet ( pojedyńczą baterię )w zanadrzu :) .

P.S. Moja prywatna rada : czy też to bateria , czy też akumulatorek , używajmy produktów renomowanych firm a unikniemy wielu kłopotow :)

Pozdrawiam serdecznie
Martin
Napisano
Witam.

Wcześniej latałem z jednym kompletem akumuatorków 1600, z miesiąc temu sprawiłem sobie 3800 i teoretycznie moge sobie chodzć z wciśnietym pingpogiem" :-)

Pozdrawiam
  • 1 month later...
Napisano
ja mam garretta ACE 250, i próboweałem używać akumulatorki 2500mAh firmy energizer. jednak wykrywka pokazuje mi że baterie są na wyczerpaniu, a po chwili się wyłącza. Czy ktoś uzywał aku do Garretów?
Napisano
z drugiej strony w instrukcji pisze zaleca się wykorzystanie baterii alkalicznych lub akumulatorów" byćmoże to coś z moimi bateriami jest nie tak, spróbóje je nałądować.
Napisano
Ja miałem coś podobnego jesli są nowe akumulatorki weź je rozładuj i znowu naładuj ponoć dopiero po 3 razie taki akumulatorek poprawnie działa i wpełni się go naładowuje.
Napisano
A moim zdaniem powinno sie uzywać baterii. Można sobie porównać; 4x1,5 i 4x1,2; Przy zamontowaniu accu mamy napiecie 4,8V; a przy bateriach 6V!!! Sprawdziłem jak wykrywka bedzie pracować na poszczególnym typie zasilania. Wniosek jest taki: zasięg spadł o 1/5, przy uzuciu accu!!! Owszem, można pakować 5 accu, ale ładowanie jednego, przynajmniej na mojej ładowarce jest niemożliwe:] Jeśli wie ktoś gdzie można kupić ładowarki z mozliwośćią ładowania jendego akumulatrorka, to bardzo prosze o link.

Pozdrawiam!!!
  • 8 months later...
Napisano
ja śmigam ace 150 na akumulatorkach i wszystko jest ok, chociaż na świeżych akumulatorkach po włączeniu przez jakieś 3minuty jakby trochę oszukiwał!akumulatorki 2600mAh 1.2V HR6

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie