RYSIEK-SANOK Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 fotki sa swietne tylko szkoda ze kilka brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 ładny albumik, a ja mam pytanko co do mojej puchy, otóż czy ona ma oryginalną farbę??? Bo FELDGRAU był jaśniejszy i pod tą farbką(nie widac na zdjęciu) wyskakuje taka FELDGRAU, więc czy jest to jakiś kolor późnowojenny?Z góry dzięki.PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Zobacz jak farba jest wewnatrz puszki - to oryginał.Na zewnątrz moze być kamuflarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 No wewnątrz jest FELDGRAU, z zewnątrz cosik ciemniejszego, ciemna zieleń coś takiego, ale kamuflażu nie ma, jest pokryta tylko taką ciemna farbąPozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 znaczy w moim poście wyżej nie widac na zdjęciu FELDGRAU, a widac tą ciemnozieloną.PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 no chyba że ja tego camo nie dostrzegam bo się mogło troszki zetrzec:)PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Ta puszka nie jest pomalowana na Feldgrau bo w tenm sposób malowano co najwyżej niektóre hełmy (i to na początku wojny). W kolorze Feldgrau jest wiele menażek (to taki szary wchodzący w zieleń). Niejeden niemiecki mundur nosi odcień Feldgrau (choć nie tak wiele jak to by sobie ludzie życzyli). Puszki od masek malowane były głównie na Dunkel Grun- ciemna zieleń i puszka z pierwszej fotki ma własnie ten odcień.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 Tylko że ona ma pod tą ciemną, taką jasną, taki kolor jak na fotce drugiej gdy jest otwarta, taki kolorek wychodzi z pod tej ciemnej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.