ppp.p Napisano 25 Maj 2007 Autor Share Napisano 25 Maj 2007 Witam! Chciałbym uzyskać informację na temat tego plecaka. Produkcja ZSRR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 25 Maj 2007 Autor Share Napisano 25 Maj 2007 Tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 25 Maj 2007 Autor Share Napisano 25 Maj 2007 Trzy pieczęcie. Słabo widoczne. Na górnej chyba C.T.R (?). nr 39 (89?)", poniżej 1941g.", na dolnej odczytałem tylko CCCP". Może ktoś ma podobne oznaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 25 Maj 2007 Autor Share Napisano 25 Maj 2007 Guzik wewnętrznej kieszeni. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 25 Maj 2007 Autor Share Napisano 25 Maj 2007 Ech, pomyliłem działy.... Adminie! Proszę o teleportację do Identyfikacji". Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 Jest to radziecki plecak wz.41 zwany potocznie gwardyjskim".Wcześniejsza wersja wz.39-różniła się m.innymi tym,że miała na bokach skórzane szlufki do przełożenia troków.Ten natomiast miał brezentowe troki przyszyte na stałe.We wszystkich plecakach jakie widziałem troki te były odprute.Nie wiem czy produkowano je tylko w czasie wojny czy jeszcze po niej.Na zdjęciach archiwalnych z wojny prawie się ich nie widuje-królują wieszcz-mieszoki",które obecnie praktycznie nie wystepują.Gwardyjskie" były solidniej wykonane i dlatego zachowało się ich więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 27 Maj 2007 Autor Share Napisano 27 Maj 2007 Dzięki za info. Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.