Skocz do zawartości

Rękawiczki oficera SS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Poszukuję jakiegoś namiaru na rekawiczki które z powodzeniem mógłbym używać do rekonstrukcji oficera SS pancerniaka. Oczywiście skórzane :)
będę wdzieczny na wszelkie info jak i być może namiary na takie cudeńko.

pozdr.
Danielcio
Napisano
Danielcio - rozumiem, że masz na myśli szare, zamszowe, regulaminowe rękawiczki oficerskie Wehrmachtu (bo w Waffen-SS oficerowie też ich używali)?
Rozwiązaniem mogą być w tym przypadku (w kolorze zgodne z II wojennymi) rękawiczki oficerskie Bundeswehry produkowane w latach 60-tych. Sam pluję sobie w brodę, że parę takowych sprzedałem jakiś czas temu, bo od oryginalnych drugowojennych rękawiczek oficerów Wehrmachtu różnią się jedynie ilością guzików (winien być jeden, a są dwa) i umiejscowieniem guzików spinających mankiet rękawiczki.
Ja swoje kupowałem na znanym wszystkim serwisie aukcyjnym i wtedy oferujący je człowiek miał ich w bród, w dużej gamie rozmiarów. Niestety teraz pojawiają się sporadycznie na innym znanym wszystkim, zachodnim serwisie aukcyjnym, ale ich cena jest odpowiednio wyższa :(
Innym rozwiązaniem jest poszukanie dobrego kaletnika produkującego lekką galanterię skórzaną (taki odcień zamszu jest dostępny na rynku) i zlecanie mu uszycia takowych na bazie zdjęć oryginałów – co jest do wykonania, bo on od razu połapie się co i jak, ale będzie kosztować więcej :(
Napisano
Dzięki Hindus!
Już straciłem wiarę w to forum i ludzi tu bywających :)
Czy może masz jakieś doświadczenie, fotki itp itd i pomógłbys mi takowe rekawiczki kupić/załatwić tudzież wyprodukować?

czekam na odzew
wal smiało na priv.
jeszcze raz dzieki wielkie.

pozdr.
Danielcio

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie