danielcio Napisano 21 Maj 2007 Autor Share Napisano 21 Maj 2007 Poszukuję jakiegoś namiaru na rekawiczki które z powodzeniem mógłbym używać do rekonstrukcji oficera SS pancerniaka. Oczywiście skórzane :)będę wdzieczny na wszelkie info jak i być może namiary na takie cudeńko.pozdr.Danielcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Maj 2007 Share Napisano 26 Maj 2007 Danielcio - rozumiem, że masz na myśli szare, zamszowe, regulaminowe rękawiczki oficerskie Wehrmachtu (bo w Waffen-SS oficerowie też ich używali)?Rozwiązaniem mogą być w tym przypadku (w kolorze zgodne z II wojennymi) rękawiczki oficerskie Bundeswehry produkowane w latach 60-tych. Sam pluję sobie w brodę, że parę takowych sprzedałem jakiś czas temu, bo od oryginalnych drugowojennych rękawiczek oficerów Wehrmachtu różnią się jedynie ilością guzików (winien być jeden, a są dwa) i umiejscowieniem guzików spinających mankiet rękawiczki.Ja swoje kupowałem na znanym wszystkim serwisie aukcyjnym i wtedy oferujący je człowiek miał ich w bród, w dużej gamie rozmiarów. Niestety teraz pojawiają się sporadycznie na innym znanym wszystkim, zachodnim serwisie aukcyjnym, ale ich cena jest odpowiednio wyższa :( Innym rozwiązaniem jest poszukanie dobrego kaletnika produkującego lekką galanterię skórzaną (taki odcień zamszu jest dostępny na rynku) i zlecanie mu uszycia takowych na bazie zdjęć oryginałów – co jest do wykonania, bo on od razu połapie się co i jak, ale będzie kosztować więcej :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielcio Napisano 28 Maj 2007 Autor Share Napisano 28 Maj 2007 Dzięki Hindus!Już straciłem wiarę w to forum i ludzi tu bywających :)Czy może masz jakieś doświadczenie, fotki itp itd i pomógłbys mi takowe rekawiczki kupić/załatwić tudzież wyprodukować?czekam na odzewwal smiało na priv.jeszcze raz dzieki wielkie.pozdr.Danielcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.