rudolf Napisano 20 Maj 2007 Autor Napisano 20 Maj 2007 Witam.Może mi ktoś poradzić na jaki wykrywacz można by zamienić XLT aby miał zbliżone zasięgi ale był prostrzy w obsłudze.Czy w ogóle taki sprzęt istnieje? Moim zdaniem XLT zjada zbyt dużo czasu przy ustawieniach, lepsze chyba były by zwykle pokrętełka.Proszę o porady i opinie. POZDRAWIAM.
hektor111 Napisano 20 Maj 2007 Napisano 20 Maj 2007 zmień na whitesa 6000 xl pro(pierwsza liga), MXT, Matrix M6 nie bedzie to samo ale...
rudolf Napisano 20 Maj 2007 Autor Napisano 20 Maj 2007 Dzięki Hektor111.Mam pytanko.Czy pracowałeś na tych modelach i na XLT.Czy one rozróżniają metale i głębokość tak perfekcyjnie jak XLT bo to w tym modelu bardzo chwale.Wielki plus dla whites XLT.Pozdrawiam.
kuba321 Napisano 20 Maj 2007 Napisano 20 Maj 2007 XLT można zamienić tylko na... cierpliwość. Jak Ci się uda to wykrywacz się odwdzięczy. Jak dla mnie są najważniejsze 3 parametry - PREAMP, CZUŁOŚĆ i CZUŁOŚĆ NA DYNAMIKU. Reszta już zależy od Ciebie. Automatyczne dostrajanie do gruntu i dobry słuch. Ustawiaj preamp jak najwyżej - jak wykrywka wariuje, to zjeżdżaj niżej aż do uzyskania stabilności i powolutku do góry Tryb dynamiczny i czułość. Poradziłem sobie również z CZUŁĄ sondą - uderzenie powodowało WZBUDZANIE sondy. Ustawiałem wtedy PREAMP jak najwyżej i STATYK ustawiałem na 30 a Dynamik na 53! Sonda przestała się wzbudzać. Jak wykrywka była stabilna to PREAMP w górę. Chodzę tak po lesie i muszę powiedzieć, że rewelacja! Zasięgi mam bardzo zadowalające i wyciągam każdy kolorek jaki znajdzie się pod sondą. Życzę cierpliwości! Pozdrawiam....CirrusCX
hektor111 Napisano 20 Maj 2007 Napisano 20 Maj 2007 Rudolf biegałem z whitesem 6000 di pro sl(ostatnio był na alldrogo) jest lżejszy i powiem tak dyskryminacja może nie ta co w XLT/DFX(biegam z DFX) ale głębokość czasem wydaje mi się że 6000 sięga dalej (moja subiektywna opinja)+ tryb statyczny z dyskryminacją(nie ma go XLT/DFX)Czynią z niego sprzęt w moim mniemaniu idealny MXT miałem niestety tylko raz ale mój kolega z sąsiedniego forum ciągnie nim pękne fanty i bardzo sprzęt chwali M6 z tego co wiem jest podobny CirrusCx ciężko się nie zgodzić z Twoją opinją XLT zyskuje bardzo dużo przy bliskim poznaniu (to sprzęt który dopasowuje/rozwija się wraz z doświadczeniem użytkownika)Rudolf może daj mu jeszcze szanse XLT zawsze można sprzedaćPzdr
rudolf Napisano 21 Maj 2007 Autor Napisano 21 Maj 2007 Wielkie dzieki panowie, chyba brakuje mi cierpliwosci musze nad tym popracowac i dac szanse XLT.Pozdrawiam.
VanWorden Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 Rudolf - nie trać ducha;) Niestety nie mam teraz czasu tu zaglądać, ale napisz na priv albo zapraszam na forum Thesaurus, gdzie masz porady krok po kroku jak okiełznać tego tygryska:))PozdrawiamVW
rudolf Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Napisano 2 Czerwiec 2007 CirrusCX te 3 parametry o których mówisz podkręcasz na jakimś specjalnym programie czy na którymś z fabrycznych? Ja wybrałem RELIC i po własnych przeróbkach na nim śmigam,nie narzekam na zasięgi ale może da sie coś więcej z niego wycisnąć?wcześniej biegałem 4lata z WIKINGIEM 6DX i troche sie do niego przyzwyczaiłem.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.