Skocz do zawartości

Whites spectrum XLT

rudolf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Może mi ktoś poradzić na jaki wykrywacz można by zamienić XLT aby miał zbliżone zasięgi ale był prostrzy w obsłudze.Czy w ogóle taki sprzęt istnieje? Moim zdaniem XLT zjada zbyt dużo czasu przy ustawieniach, lepsze chyba były by zwykle pokrętełka.Proszę o porady i opinie. POZDRAWIAM.
Napisano
Dzięki Hektor111.Mam pytanko.Czy pracowałeś na tych modelach i na XLT.Czy one rozróżniają metale i głębokość tak perfekcyjnie jak XLT bo to w tym modelu bardzo chwale.Wielki plus dla whites XLT.Pozdrawiam.
Napisano
XLT można zamienić tylko na... cierpliwość. Jak Ci się uda to wykrywacz się odwdzięczy. Jak dla mnie są najważniejsze 3 parametry - PREAMP, CZUŁOŚĆ i CZUŁOŚĆ NA DYNAMIKU. Reszta już zależy od Ciebie. Automatyczne dostrajanie do gruntu i dobry słuch. Ustawiaj preamp jak najwyżej - jak wykrywka wariuje, to zjeżdżaj niżej aż do uzyskania stabilności i powolutku do góry Tryb dynamiczny i czułość. Poradziłem sobie również z CZUŁĄ sondą - uderzenie powodowało WZBUDZANIE sondy. Ustawiałem wtedy PREAMP jak najwyżej i STATYK ustawiałem na 30 a Dynamik na 53! Sonda przestała się wzbudzać. Jak wykrywka była stabilna to PREAMP w górę. Chodzę tak po lesie i muszę powiedzieć, że rewelacja! Zasięgi mam bardzo zadowalające i wyciągam każdy kolorek jaki znajdzie się pod sondą. Życzę cierpliwości! Pozdrawiam.
.
.
.
CirrusCX
Napisano
Rudolf biegałem z whitesem 6000 di pro sl(ostatnio był na alldrogo) jest lżejszy i powiem tak dyskryminacja może nie ta co w XLT/DFX(biegam z DFX) ale głębokość czasem wydaje mi się że 6000 sięga dalej (moja subiektywna opinja)+ tryb statyczny z dyskryminacją(nie ma go XLT/DFX)Czynią z niego sprzęt w moim mniemaniu idealny MXT miałem niestety tylko raz ale mój kolega z sąsiedniego forum ciągnie nim pękne fanty i bardzo sprzęt chwali M6 z tego co wiem jest podobny
CirrusCx ciężko się nie zgodzić z Twoją opinją XLT zyskuje bardzo dużo przy bliskim poznaniu (to sprzęt który dopasowuje/rozwija się wraz z doświadczeniem użytkownika)
Rudolf może daj mu jeszcze szanse XLT zawsze można sprzedać
Pzdr
Napisano
Rudolf - nie trać ducha;)
Niestety nie mam teraz czasu tu zaglądać, ale napisz na priv albo zapraszam na forum Thesaurus, gdzie masz porady krok po kroku jak okiełznać tego tygryska:))

Pozdrawiam

VW
  • 2 weeks later...
Napisano
CirrusCX te 3 parametry o których mówisz podkręcasz na jakimś specjalnym programie czy na którymś z fabrycznych? Ja wybrałem RELIC i po własnych przeróbkach na nim śmigam,nie narzekam na zasięgi ale może da sie coś więcej z niego wycisnąć?wcześniej biegałem 4lata z WIKINGIEM 6DX i troche sie do niego przyzwyczaiłem.pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie