Skocz do zawartości

Niemiecki hełm jak go wyczyscic?

major_

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Należy najpierw kliknąc ,,przegladaj'' z listy wybrać zdjęcie które chce się umieścić następnie po wybraniu zdjęcia kliknąć na ,,Załaduj zdjęcie'' Jeśli zdjęcie nie chce się załadować to albo jego rozmiar jest za duży i należy je zmniejszyć albo jego wielkość jest za duża. ( Tutaj można wrzucać fotki o max. wymiarach 650x600 pikseli) A co do hełmu to można fosole albo tradycyjnie szczotka druciana na wiertarce. :)

pzdr.
Napisano
Noo fajny fajny. Ja osobiście czyszczę fanciki właśnie szczotką drucianą na wiertarce. Jeszcze nie miałem przyjemności urzywać fosolu ale przymierzam się do zakupu :)
A obręcz w jakim jest stanie??
Pzdr.
Napisano
Możesz spróbować podczyścić hełm w miejscach gdzie powinny znajdować się kalkomanie (pod wywietrznikami) może coś wyjdzie :)
Napisano
Fosol tu nic nie da (zbyd duża korozja). Najlepszym rozwiązaniem jest w/w szczota mosiężna na wiertarce. Efekt naprawdę niezły.
Napisano
Szczotka masiezna czy metalowa z tego co mi kumpel mowil to szcotka mesizna na metalu zostawi rysy,a czy elektrolitem mozna cos sprobowac??
Napisano
no rzeczywiscie jest co porysowac....

sluchaj. Zakladaj do wiertarki kamień do szlifowania taki maly, i wytnij nim wszytkie wypukłe bomble rdzy. nastepnie szczotka na wietarce, wyrzynasz rdze z wżerów. i Masz sreberko. I w tym momencie se mozesz szpachle nakladac czy cos.

Bo w obecnej sytuacji szczotka na wiertarce pogładzi tylko hełm z zewnątrz i zostaną wypukłe grudy rzdy tylko oszlifowane.

powodzenia
Napisano
Szkoda nieszkoda ale zawsze to cos przez siebie wykopane,nic nie cieszy tak jak własny wykop:)
Dzieki!
pozd.
Napisano

No czasem szkoda mi czasu na zezarty agonalny m38 ale jakos kurka kleje go łatam spawam i mam z tego kupe radochy :) To sie nazywa renowacja czyli przywracanie czegos do zycia. Tutaj z kolei m40 ... przed

Napisano

A tutaj juz po - bez zbednego uzycia szpachli i włokien. Migomat kawał blachy młotek i troche pracy- Wywietrznik np. zrobilem na tokarce. Potem szlifierka katowa by pogladzic, podklad i malowanko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie