kondek Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Uzywam dwa noże oczywiscie Glock 78 :-) niesimiertelny :-) i nie do zajechania :-) oraz nastepny niesmiertelny scyzoryk Victorinox.Polecam są raczej nie do zniszczenia przy prawidłowym użytkowaniu.Glock ma jedna wade dosc słabo sie ostrzy ale z przeznaczenia to nie do cięcia -raczej rąbanie i wbijanie to jego naprawde mocne strony.
neszna Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Daj Acer zdjątko tego kałacha po złożeniu w nożyce.Dzięki.
wojt13 Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 gator firmy gerber i multitooll mammut i wiecej mi nie trzeba , ale każdy ma swoj gust pozdrawiam wojtek
acer Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 A na co neszna kałach ?Nożyce powstają przez połączenie klingi bagnetu z pochwą.Przecież patent stary jak świat, żeby dać żołnierzowi możliwość cięcia zasieków.
neszna Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 ja to wszystko wiem ale chciałem zobaczyć jak to wygląda po połączeniu i dowiedzieć się jak dobre są takie nożyce utworzone z połączenia pochwy z bagnetem,nie ukrywam,że noszę się z zamiarem zakupu takiego jednego,pzdr
acer Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 siatkę ogrodzeniową spokojnie można przeciąć.Potrzeba do tego siły, a nożyce były przewidywane do drutu grubości drutu zasiekowego, nie więcej, bo ramiona nożyc są krótkie, i wymagały by wielkiej siły, a są przecież profesjonalne nożyce do cięcia stali o długich ramionach.W kaqżdym razie jak dla poszukiwacza wystarczą.Ale jak już z 6h4 to polecałbym wersje NRD, bo te oprócz możliwości nożyc miały jeszcze piłkę na ostrzu - pełen zestaw możliwości jak dla poszukiwacza i za nieduże pieniążki. Amerykańskie m-9 chyba z podobnymi możliwościami są wielokrotnie droższe.
acer Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 http://www.allegro.pl/item201167395_bagnet_do_ak_47.htmlNa przykład - bez kryptoreklamy
necroskop Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Witam.Panowie małe ptanko - a na co w poszukiwaniach potrzebny jast wam bagnet od AK-47? z możliwością cięcia drucików? Czyżby małe niekontrolowane wejście? :-)Maek
imperorr Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 dlugosc noza nie moze przekraczac 7cm, jesli bedzie wieksza to moga niebiescy sie przyczepic,powod do serca jest 7cm,czy tesz aby przebic serce wystarcy ostrze 7cm nie pamietam dokladnie wiec potecjalnie niebezpieczne narzedzie"chodzi o noszenie noza na widoku np przy pasie.nie wiem jak jest teras aktualnie.
acer Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Od razu jakieś spiskowe teorie dziejów z niekontrolowanymi wejściami. A gdzie ja bym z tym wszedł - nożyce są do drutu ograniczonej grubości i jego ilości. Nie wyobrażam sobie rozcinania jakiejś siatki grodzeniowej w celach przestępczych 6h4, bo by łapy poodpadały. PRzestępcy też chyba bardziej preferują nożyce wilkich kalibrów do metalu.Natomiast bagnecik 6h4 z piłką i nożycami dobry jest dla poszukiwacza na okazyjne druciki, też długie, mocna korzonki, itp. Kilkarotnie już korzystałem z tego rozwiązania przy deaktywacji sideł i wnyków.
acer Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Z długością 7 cm pierwsze słyszę - a jak kupimy nóż kuchenny i niesiemy do domu w celach krajanie wołowiny i sałatek i zatrzyma nas policja - to co od razu siedzieć ?Bez przesady. Niektóre scyzoryki są dłuższe.Zresztą ustawa o broni i amunicji precyzuje pojęcia broni białej.
KRUSZYNA Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Z tymi 7 cm-jak i innymi określeniami(odległość od serca itp.)to pięknaurban legend"czyli miejska legenda.Jeśli zostaniesz zatrzymany podpity i agresywny na dokładkę z jakimś ostrzem to oczywiście zostaniesz uznany za potencjalnie niebezpiecznego i czekają cię co najmniej nieprzyjemne tłumaczenia.Ale jeśli jesteś trzeżwy i w rozsądny sposób umiesz powiedzieć do czego potrzebny jest ci nóż,to nie masz czego się bać nawet jeśli ostrze ma 15cm.Większość metod i sposobów walki nożem polega na cęciach a do tego wystarczy nożyk do tapet lub oprawiona żyletka(tzw.mojka)i to są bardziej niebezpieczne sprzęty niż 30 cm nóż surwiwalowy.pozdrawiamkruszyna
to17071990 Napisano 6 Czerwiec 2007 Autor Napisano 6 Czerwiec 2007 A moglibyście przybliżyć wymiary tego bagnetu do kałacha?
cecholek Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisano 6 Czerwiec 2007 Witam , ja osobiście uzywam multi toola , jest niezastąpiony . Posiada wszystko co tylko moze sie przydac w terenie : kombinerki , noz , pilke, wkretaki i tego typu bajery. Niestety kawy nie robi :) . Zgrabny pokrowiec na pasek , nie rzuca sie w oczy . Mały i przydatny . Zdecydowanie takie cudo polecam .
to17071990 Napisano 6 Czerwiec 2007 Autor Napisano 6 Czerwiec 2007 http://www.allegro.pl/item203393131_noz_szturmowy_glock.html panowie koledzy czy opłaci się tyle dać za ten nóż?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.