imperorr Napisano 17 Maj 2007 Autor Share Napisano 17 Maj 2007 ja w temacie potrzebujechlebak-wykroje niemiecki wh,poczatek wojny lub 44rokbylbym wdzieczny za pomoc lub namiarymam material, ale nie wiem czy starczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 A nie lepiej jakiś powojenny kupić? (byle by 3-dziurkowe guziki były) Szycie takiego chlebaczka może być trudne, a efekt mizerny. Kup może jakis powojenny i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Kup se DDR i zerżnij wymiary, na późnowojenny jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Witam.Zgodzę się z tym że łatwiej jest kupić DDR (za jakieś 50zł) niż sam coś szyć więcej roboty niż gra warta świeczki.pozdr.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Idąc na kompromis to kup DDR z dobrego materiału, przerób klapę, doszyj skórki i git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonder Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Horst w przerabianiu klapy chodzi Ci o jej skrócenie czy coś innego bo jeśli o to pierwsze to nie koniecznie bo i aciągane" były choć raczej jeszcze nie w wrześniu 39 ale tego nie jestem pewien. Na późny okres też i skórki są niekonieczne.A robienie samemu od podstaw to nie dobry pomysł.pzdr.Sonder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 DDRy mają to do siebie że mają zaokrągloną klapę u dołu. Org miały inny profil. Porównaj fotki. A ze skórkami chlebak zawsze lepiej wygląda, czy to na 1939 czy 1945. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 20 Maj 2007 Autor Share Napisano 20 Maj 2007 dzieki za rade ale jak pisalem material mam z plecakow,liczylem ze moze ma ktos destrukta-chlebaka na wykruj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Z jakich plecaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonder Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Dziś znalazłem fotki chlebaczków prawie identycznych jak DDR-y sygnowane RB, i RF numerami, więc bez najmniejszego problemu można nie przerobione DDr stosowac na późną wojnę". Dodatkowo zamieszczam fotke moich dwóch egzemplarzy, na górze wojenny, pod nim wczesny DDR. A różnica w profilu między samym profilem jest minimalna, różnią się przedewszystkim dł. klapy.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desertstone Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Witam mam pytanko do osób które miały lub maja w reku chlebak m44.Czy jest ogólna róznica w gabarytach w porównaniu z m31, czy wielkość jest ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Taka sama.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.