koszuty Napisano 15 Maj 2007 Autor Napisano 15 Maj 2007 Szanowni Panstwo,Wydaje mi sie,ze to zdjecie zolnierza Kop-u mam jednak watpliwosci...stad moja prosba, nie wiem takze z jakiego okresu moze pochodzic i przede wszystkim czemu orzelek jest inny niz http://www.xvii.tylkotu.pl/KOP/11.html na zdjeciu Kopisty tutaj chyba o podobnym stopniu... Kolejna rzecz , ktora budzi u mnie watpliwosci czy to KOP to obwodka pod orzelkiem jest biala a taka przyslugiwala wedlug ksiazek o KOPie oficerom, tym czasem zolnierz na zdjeciu oficerem chyba nie jest...Bede wdzieczny za kazda podpowiedz, pozdrawiam
koszuty Napisano 16 Maj 2007 Autor Napisano 16 Maj 2007 Dziekuje za informacje, prosze tylko sprecyzowac jezeli Pan moze skad taki wniosekm, jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
farby Napisano 17 Maj 2007 Napisano 17 Maj 2007 koszuty, to raczej jest zolnierz KOP-u. Nie moze to byc Szwolezer bo niema proporczykow na kolnierzu. Orzelki moga sie roznic bo bylo wiele rodzajow orzelkow w latach 20-tych i 30-tych.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.