Skocz do zawartości
  • 0

Nieśmiertelnik

Katzo

Pytanie

Witam wszystkich. W dniu dzisiejszym znalazłem swój pierwszy w życiu fant. Jest to połówka nieśmiertelnika. Prostokątna blaszka o szerokości 60 mm i wysokości 20 mm. W górnych narożnikach są dwa otworki do zawieszenia. W pierwszej linijce napis: M STAMMLAGER; w drugiej: II D i numer 93575. Jeśli ktoś może coś powiedzieć na ww temat to byłbym wdzięczny. Jak pisałem, jest to moje pierwsze znalezisko i bardzo mi zależy na jego identyfikacji. Pozdrawiam Michał Katzo" Katzer

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dziękuję za informację. Co ciekawe, ten nieśmiertelnik znalazłem w lasach między Gdynią a Rumią w okopie, w którym oprócz niego nie było zupełnie nic, ani jednej łuski. Może nikt nie zdążył go obsadzić? Cóż, temat trzeba będzie jeszcze podrążyć. Jeszcze raz dzięki za informację. Pozdrawiam Katzo.

Witam wszystkich. W dniu dzisiejszym znalazłem swój pierwszy w życiu fant. Jest to połówka nieśmiertelnika. Prostokątna blaszka o szerokości 60 mm i wysokości 20 mm. W górnych narożnikach są dwa otworki do zawieszenia. W pierwszej linijce napis: M STAMMLAGER; w drugiej: II D i numer 93575. Jeśli ktoś może coś powiedzieć na ww temat to byłbym wdzięczny. Jak pisałem, jest to moje pierwsze znalezisko i bardzo mi zależy na jego identyfikacji. Pozdrawiam Michał Katzo" Katzer

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie