drag47 Napisano 16 Listopad 2003 Autor Napisano 16 Listopad 2003 Byłem dzisiaj w Żarkach (koło Myszkowa)i znalazłem kilka bunkrów.Czy należały do niemieckiej lini wenus"?Znajdują się one przy drodze wylotowej w kierunku na Janów.CZy były one wykorzystane w walce?A może ktoś tam już szukał? Jeśli tak to może napiszecie jakie efekty?Pozdrawiam
Mathew Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 Czy masz na myśli ten grzybek oddalony o jakieś 50 m od drogi Żarki-Janów ? Najlepiej widoczny na zakręcie.Mathew
drag47 Napisano 16 Listopad 2003 Autor Napisano 16 Listopad 2003 Tak.Ale jeśli rozejrzysz się to zobaczysz ich więcej.Ja doliczyłem się trzech ale podejżewam że jest ich tam więcej.Dwa znalazłem w niedużej odległości od drogi(po jednej i po drugiej stronie)natomiast trzeci znajduje się na pobliskim osiedlu tuż przy drodze między domami.Niestety niepamiętam nazwy tej ulicy.
Mathew Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 W pobliżu znajduje się też źródło otoczone wałami. W tych okolicach rozegrała się kiedyś bitwa (średniowiecze). To miejsce wygląda jak dawny obóz wojskowy. Trzeba jednak uważać na gościa, który biega sobie z dużym pieskiem po tym terenie i twierdzi że jest właścicielem tego kawałka pola. Nazwaliśmy go książe pan". Jak Ci poszło w niedzielę ? Będę w okolicy za parę dni. Pozdromathew
drag47 Napisano 17 Listopad 2003 Autor Napisano 17 Listopad 2003 Szukałem tylko chwile gdyż znalazłem się tam przypadkiem.Pierwsze wrażenia-tereny wokół bunkrów bardzo zaśmiecone.Jednak niewykluczam wybrać się tam ponownie.Matchew, może pojedziemy tam razem?Jeśli chcesz to pisz na priv.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.