wodzu_ Napisano 12 Maj 2007 Autor Napisano 12 Maj 2007 guzik jest wypukly za cyfra lub litera jest kropka od spodu zjedzony pszez rdze pozdrawiam
wodzu_ Napisano 12 Maj 2007 Autor Napisano 12 Maj 2007 lepszego zdjecia niestety nieda sie zrobic (robione telefonem)dziekuje za pomoc
sopel69 Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 A uszko jest? jakiego kształtu? bryłka rdzy? mimo wszystko daj zdjęcie tyłu można często odczyścić taki guzik z rdzą np. elektrolizą lub autolizą.
wodzu_ Napisano 12 Maj 2007 Autor Napisano 12 Maj 2007 zalezy mi na informacji jaka to formacja (jednostka) oraz z jakiego pohodzi okresu ( znalezione na terenie twierdzy krakow) z gory dziekuje
sopel69 Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Tej rdzy można by się pozbyć tylko patynę prawdopodobnie szlag trafi. Sprawdź czy magnes przyciąga guzik jeśli tak to jest on wielowarstwowy z wkładką stalowa i stąd ta rdza. Obejrzyj dokładnie czy nie jest on popękany ( przy czyszczeniu może sie rozpaść) kształt uszka sugeruje drugą połowę XIXw początek XXw( do I ww)Istnieje duża szansa że pod rdzą są sygnatury producenta ( wtedy będziesz wiedział dokładnie)Kraków mówisz hmm ... może to coś austro węgier ? to daleko ode mnie i takich u mnie nie bywa ale zaraz dam linka do kolegi co się zna na guzirach to może coś powie więcej.
ded Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 http://www.knopfsammler.de/liste/index.php?start=30&_sort=1+and+land%3D%27%99sterreich+%2F+Austria%27
sopel69 Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 A jeszcze mój kolega napisał że to guzik cyt Batalionów Strzelców Polnych lub Batalionów Saperów, pułkowe były gładkie - żółte i białe bez numerów" zatem batalion 1 jak chcesz to możesz pogrzebać gdzieś w bibliotece/archiwum przy odrobinie szczęścia może coś na jego temat znajdziesz kto wie?darz dół :)
wodzu_ Napisano 13 Maj 2007 Autor Napisano 13 Maj 2007 bardzo dziekuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam
Pytanie
wodzu_
znalezione pszy rozbiurce podlogi
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.