sskaktus Napisano 10 Maj 2007 Autor Napisano 10 Maj 2007 WitamTrafiłem ostatnio taka oto łuskę jedyne bicie to na godzinie 12 litera W jedyne co udało mi się znaleźć to Código desconocido" na stronie www.municion.org proszę o pomoc ustalenie producenta i kraju pochodzenia Pozdrawiam
sskaktus Napisano 22 Maj 2007 Autor Napisano 22 Maj 2007 Witamna łuseczkę z W" nic konkretnego nie dało sie ustalić więc proszę o potwierdzenie mojej teorii co do łuski 9x19 Parabellum według moich domysłów to produkcja niemiecka - Polte Armaturen u. Maschinenfabrik A.G., Magdeburg rok produkcji 1924 czekam na odpowiedźPozdrawiam
Walwuch Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 Tak jak napisał kolega Kiler - 7,92x57 Mauser z literą W" jest produkcji austriackiej. Może pocieszy Cię fakt, że jest nieczęsto spotykana.Co do drugiej łuski - jest tak jak napisałeś - Polte Armaturen u. Maschinenfabrik A.G, rok produkcji: 1924
sskaktus Napisano 10 Maj 2007 Autor Napisano 10 Maj 2007 WitamTrafiłem ostatnio taka oto łuskę jedyne bicie to na godzinie 12 litera W jedyne co udało mi się znaleźć to Código desconocido" na stronie www.municion.org proszę o pomoc ustalenie producenta i kraju pochodzenia Pozdrawiam
Pytanie
sskaktus
Witam
Trafiłem ostatnio taka oto łuskę
jedyne bicie to na godzinie 12 litera W
jedyne co udało mi się znaleźć to Código desconocido" na stronie www.municion.org
proszę o pomoc ustalenie producenta i kraju pochodzenia
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.