Skocz do zawartości

Czy się nada?

Rekomendowane odpowiedzi

Po niewielkie stylizacji masz bardzo fajny mundur oficera 1939 lub LWP (zarówno garnizon jak i polowy). O ile mnie oczy nie mylą, to gabardynowy mundur. Wygląda bardzo fajnie. Na szeregowca nie nadaję się ani na 1939 ani na 1943-45.

Chociaż w sumie sam nie wiem - zależy z czego jest uszyty - bo patrząc na fotki raz mi się zdaje że to gabardyna (i wtedy post wyzej ma sens), a raz że to drelich. Jak drelich to raczej z przymrózeniem oka nadaje się na wojenne LWP i słabo na 1939. Na pewno bez względu na wszystko jest to o niebo lepsze niż jakieś KBW itp.

Jednak to drelich :)
Słabo więc bo LWP nosiło szarawopiaskowe z sukiennymi naramiennikami, a w 1939 krój był nieco inny...
Gdybyś chciał się go pozbyć/wymienić pisz na priva :)

pzdr

Ileż to już mundurów KBW zostało zmarnowanych na mierne namiastki mundurów WP.
Ileż już szwajcarów i szwedów przerobiono na niewiadomoco...
Ile już (zanikających) zelt szwajcarskich przerobiono na kiepskie kangurki czy pokrowce... (sam brałem udział w tym mordzie, chlip, chlip...)

To już jakiś mundur o wartości historycznej, nie marnuj go na namiastke munduru. Szkoda inwestować środki.

No raczej, jak się tylko ze zdjęć robi :-P Nie no najgorsza nie była, ale tylko jako frontowa robota, bo niebardzo miałem wzór fabrycznej i jako taka nie może być rozpatrywana.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie