Klucha 72 Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 Mam pytanko czy ten mundur nadaje się do rekonstruowania września lub lwp na wschodzie?Kurtka mundurowa z 1955 r( stempel generalnego kwatermistrzowstwa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha 72 Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 środek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha 72 Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 bryczesy, brak pieczątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Po niewielkie stylizacji masz bardzo fajny mundur oficera 1939 lub LWP (zarówno garnizon jak i polowy). O ile mnie oczy nie mylą, to gabardynowy mundur. Wygląda bardzo fajnie. Na szeregowca nie nadaję się ani na 1939 ani na 1943-45. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Chociaż w sumie sam nie wiem - zależy z czego jest uszyty - bo patrząc na fotki raz mi się zdaje że to gabardyna (i wtedy post wyzej ma sens), a raz że to drelich. Jak drelich to raczej z przymrózeniem oka nadaje się na wojenne LWP i słabo na 1939. Na pewno bez względu na wszystko jest to o niebo lepsze niż jakieś KBW itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha 72 Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 może zbliżenie troche pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Jednak to drelich :)Słabo więc bo LWP nosiło szarawopiaskowe z sukiennymi naramiennikami, a w 1939 krój był nieco inny... Gdybyś chciał się go pozbyć/wymienić pisz na priva :)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 nie nadaje się i nic nie przerabiaj, bo szkoda niszczyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 nie nadaje się i nic nie przerabiaj, bo szkoda niszczyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Lepiej zostawic w kolekcji/sprzedac kolekcjonerowi jakiemuś i ciułać na jakas dobra kopie ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Ileż to już mundurów KBW zostało zmarnowanych na mierne namiastki mundurów WP.Ileż już szwajcarów i szwedów przerobiono na niewiadomoco...Ile już (zanikających) zelt szwajcarskich przerobiono na kiepskie kangurki czy pokrowce... (sam brałem udział w tym mordzie, chlip, chlip...)To już jakiś mundur o wartości historycznej, nie marnuj go na namiastke munduru. Szkoda inwestować środki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Kiepskie, powiadasz? Hm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 No raczej, jak się tylko ze zdjęć robi :-P Nie no najgorsza nie była, ale tylko jako frontowa robota, bo niebardzo miałem wzór fabrycznej i jako taka nie może być rozpatrywana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha 72 Napisano 10 Maj 2007 Autor Share Napisano 10 Maj 2007 Oki skoro sie nienadaje, to niebęde nic kombinował.Skompletuje sobie mundur polski z lat 50-tych z wyposażeniem i też będzie fajnie.Dzięki za sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.