senectus Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 WitamMusze przeprowadzic analize porownawcza tych dwoch wojen,lecz mam problem z literatura.Jakie ksiazki Szanowni Forumowicze polecalibyscie?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha 72 Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 A.Dmochowski Wietnam 1962- 1975 z serii historyczne bitwyW.Markowski W. Maliczenko Specnaz w afganistanieTylko te dwie mi w tej chwili prezychodza do głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha 72 Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Przejrzałem dzisiaj stare notatki i ksera i zanlazłem jeszce kilka pozycji o wietnamie:W.Burckett, Wietnam, Historia wojny partyznackiej od wewnatrz,W-wa 1966B.Russel, Zbrodnie wojny w wietnamie, W-wa 1967M.Sienkiewicz, Wojan wyzwoleńcza narodów Indochin 1945-1975, w-wa 1979W. Śliwa Szczerbiec, Podwójnieżycie sajgonu, w-wa 1969S.Zapolski, wojna partyzancka w wietnamie , w-wa 1976S.Wickosz, wietnam, antomia zwycięztwa i kleski, w-wa 1977Może ci się to jeszcze przyda.Pozdrowiena klucha 72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 21 Maj 2007 Share Napisano 21 Maj 2007 Robert Mason Powiedz że się boisz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 6 Czerwiec 2007 Share Napisano 6 Czerwiec 2007 Prochy świętych - Afganistan czas wojny autor Radosław Sikorski wydawnictwo AMF Warszawa 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlos Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Wietnam Amerykańscy chłopcy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mahon Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 James Webb Pola w ogniu", wyd. Bellona 2006Beletrystyka ale wspaniale oddaje atmosferę walki z perspektywy kompanii Marines. Dodatkowo świetne tłumaczenie oddające slang wojskowy. O Vietcongu też co nieco można się dowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.