mt Napisano 14 Listopad 2003 Autor Napisano 14 Listopad 2003 Nie dziwota, ze w swojej na razie skromnej kolekcji mam najwiecej łusek /do kal. 20 mm/. Któz ich nie ma? Gdy tak patrzę na swoja półkę, to korci mnie, zeby łuseczki jakos fajnie poukładać. Najpierw stały w szeregu, jak harcerze na zbiorce, potem poustawiałem je w piramidkę, ale to nie jest to.... Na pewno są jakieś ciekawsze kombinacje /np. pióra ptaków mozna łączyć w tzw. łapacze snów/,ale przecież nie będę robił medalików czy bransoletek z łusek. Na pewno jednak ciekawa ekspozycja poprawiłaby ogolne wrażenie, nie mówiąc juz o zatuszowaniu braku poważniejszych trafień z II wojny. Macie jakieś ciekawe pomysły?Darz dół nie tylko łuskami......
Cyrograf15 Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 Pocieszę cię. Mam podobny problem z białą bronią. Odnoszę niejasne wrażenie że to zły stosunek posidanego miejsca do ilości eksponatów. ;)Wojtek
Gambit Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 Witam.Ja na łuski robię sobię szklaną gablotkę... Będą wisieć na żyłkach, opasane nimi. A pod lub nad nimi, wydrukowany obrazek spodu i info co to za ammo było i do czego - wymiary itp.Pozdrawiam.
mt Napisano 15 Listopad 2003 Autor Napisano 15 Listopad 2003 Dzieki, z tą żyłką, to juz jest jakaś koncepcja. Słyszałem, ze niektórzy tworzą z łusek np. figury, coś na wzór sztuki okopowej. Coś takiego chodzi mi po łepetynie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.