-shrapnel- Napisano 6 Maj 2007 Autor Share Napisano 6 Maj 2007 Witam wszystkich !Proponuję aby w tym wątku umieszczać zdjątka fantów wyciągniętych od chłopa, rolnika, pijaczka" itp.Na początek daję fotkę tego co znalazłem u takiego jednego za stodołą. Są tam łuski PAK 40, hełm, puszki pgaz, menażki, manierki, smarownice, magazynki do wz.28, kawałek pancerza od armaty z fragmentem celownika. W słomie obok leżało kilkanaście magazynków, łuski, kilka ogniw od gąsienicy, poskręcane taśmy od mg i jakieś duperele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 6 Maj 2007 Share Napisano 6 Maj 2007 podbij do mnie na maila: kobieras39@tlen.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 witam. jak nic nie wykopałem to dostałem na ocieszenie od rolnika. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadet Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 szkoda że mi nikt nic nie daje na pocieszenie . może to należało do tego chłopa ??? za ofiarną działalność ???? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 hehe, za młody był, mówił że znalazł w okopach w których ja nic nie znalazłem, były tam tylko śmieci. Reszta okopów zawalona. Działo się to w kotle toruńskim, jak mówił to niemcy leżeli do kwietnia, później zakopaywali ich gdzie popadło. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorn Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 a.m.m.s jeśli możesz podaj miejscowośc gdzie to było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 jak Thorn to pewnie Toruń, a było to w Borównie k. Chełmna, wiesz gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorn Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Jeszcze nie wiem ale od czego są mapy.A z Toruniem trafione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 powiem Ci abyś się nie męczył, jest to Kokockiem a Chełmnem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 oczywiście - pomiędzy K... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorn Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Skumałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 wiatm. to z dzisiaj, zakupiłem od takiego co lubi mamroty", taniutko. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 to od innego, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 a.m.m.s - fajne chlebaczki! Może jakieś ich zdjęcia jeszcze pokażesz? :) Ten drugi, po prawej jest jakiś ropikalny"?, Ma parciane elementy , z tego co widzę.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 witam. i o to foto chlebaczków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 nie jest to jego pierwsz młodość podjedzony przez myszy, ale cieszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 no i ten w lepszym stanie, może przy okazji ktoś powie co to za sygnaturki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 i o to one.Jutro wybieram się na wieś, po skrzyneczkę od MG.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Jak dla mnie to może RAD Abt" czyli RAD Abteilung - oddział organizacji RAD (reicharbeitdienst). Ale tylko to moje domysły. Trochę to zamazane.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Witam. Skrzyneczka od rolnika, trzymał w niej tawot.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 witam. Widzę zę jestem sam a shrapnel" usnął. Może sam chodzę po wsi ale dzisiaj trafiło mi sie takie coś" hehe kobitka chłopa nie chciala oddać, (dlaczego? niech sobie ktoś pomyśli) ale w końcu walneła tym o gledę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 jak by kto nie wiedział to {coś) jest całe z tworzywa. Ćwiczebny FLAK. Nie dla kobitki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.