Skocz do zawartości

SOLID, Kriegsmarine i inne...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Dział zatytułowany MONETY I NIE TYLKO..., więc zamieszczam jeszcze kilka drobnostek, które wyszły" w tym samym miejscu. Jeśli ktoś coś rozpoznaje - proszę pisać.
.
.
.
CirrusCX

Napisano
Jak bym nie był reszczaty" na jedno oko to może bym uwieżył! Może czas na wizytę u okulisty? Boratynka jest z 1664 proste to i oczywiste!
Napisano
mam podobny guzik ale z korona jeszcze nad kotwica i z tylu inne napisy, ale nie wiem z jakiego jest materialu i okresu
Napisano
boratynka na zdjęciu - dziko wyszła - w rzeczywistości jest czytelniejsza ( mój aparat jest do .du..)Wyraźna data 1664. Tottek - racja po Twojej stronie. DOMINIER - 1966? Czyżby az taka pomyłka na monetce? Ciekawe ciekawe. Podeślij zdjęcie. Pozdrawiam wszystkich.
Napisano
To normalka. Rytownik w stemplu winien każdą literkę i cyfrę wyryc jako lustrzane odbicie. Z reguły trzeba uważać na obrót z prawa na lewo np. S wyryć 2 jak w pieczątkach. Tutaj trzeba było jeszcze uważać na góra dół. Rytownik rąbnął się i poleciało. Stempel był prawie gotowy, wyrzucić to marnotrastwo, więc dokończył go już właściwym układem cyfr i wyszło 1966 he,he.
No dominer pokażesz to cudo?
Napisano
Witam.
jak tylko bede w domu to pokaze bo jestem juz na studiach-skonczyla mi sie przerwa ktora trwala i tak zakrotko ;-(
pozdrawiam
Napisano
Zgadzam sie z Pokemonem. Ostatnio drobnica bardziej mnie fascynuje niż Militarka. Boratynki są świetne - zwłaszcza jak pięknie zachowane. Pozdrawiam wszystkich monetkowców. Kulfonów tez :)
.
.
CirrusCX
Napisano

Witamy w klubie miłośników boratynek! Fakt, drobnica też może być urokliwa. Czyż ktoś kiedyś nie powiedział: Małe jest piękne". Pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie