Addee Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Napisano 29 Kwiecień 2007 WitajcieCzy ktoś wie co znależli archeolodzy w podziemach na ul.Jasnej w Jeleniej Górze?Kiedyś stały tam kamienice ale było to bradzo dawno, później komunistyczny plan zagospodarowania przestrzennego nakazał ich wyburzenie i tak do niedawna był tam parking.Teraz inwestor, który jest zamierza tam coś wybudowć robi badania archeologicze.Z ten co ludzie opowiadali o tym miejscu to można by niezłą książkę napisać ale zawsze w takich legendach jest ziarnko prawdy.
KRANIK Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 nic konkretnego nie znaleziono, jakieś kawałki porcelany, ale te kamienice były wyburzone podobno zaraz po wojne!
Gniewkos Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 jak byłem w zeszłym roku to słyszałem, że są to resztki późnego średniowiecza...
rezerwowy Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Mam zdjęcia ruin tych kamienic z lat 70 ubiegłego wieku. Wyglądają na zniszczone w wyniku totalnego braku konserwacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.