Skocz do zawartości

Reko w Ryczywole

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 29 kwietnia w 67 rocznice śmierci Henryka Dobrzańskiego i 30 rocznicę odsłonięcia pomnika w Chodkowie miała miejsce inscenizacja potyczki oddziału majora Hubala" , który naktnął sie na Niemców dnia 1 października 1939 roku. W inscenizacji wzięły Udział następujące grupy rekonstrukcji historycznej: KOZENICKA GRUPA REKONSTRUKCJ HISTORYCZNEJ, GRH im. 22 PUŁKU UŁANÓW PODKARPACKICH z Garbatki PRZEMYSKA GRH ORAZ ODDZIAŁ LUBELSKI SRH WRZESIEN 1939"

No, no, no. Na pierwszym planie to Mirek, ale z Kozienic. My jesteśmy dalej. Impreza wspaniała i udana. Serdecznie dziękujemy za zaproszenie, zwiedzanie i opiekę. Wspaniała organizacja. Wielkie podziękowania dla organizatorów, a szczególnie dla Grześka, Wieńka, Gładkiego i Kutrzeby za super klimat.

Mirek M.
PSRH X D.O.K"

No, to chyba pomyliłeś rekonstrukcje kolego, Berlin 1945 był gdzie indziej i kiedy indziej.

Jak widać to przede wszystkim zabrakło doświadczonego organizatora, który by pilnował żeby nie dosżło do takich incydentów.

taką bluzę dostałem kolego, jakbyś nie zauważył to dodam że to amerykański Dodge z doklejonymi krzyżami, który świetnie udaje niemiecki pojazd i spośród paru tysiecy ludzi tylko jeden widz to zauważył. a jakbyś dalej się czepiał, to mam na sobie amerykańskie spodnie i oryginalny hełm Luftwaffe

a następnym razem Horst pakuj manele i przybywaj, wsiadaj za kółko i jedź. czekamy na Cię z utęsknieniem;-)))

Większosć z rekonstruktorów miało na nogach skarpetki zamiast onuc -to bardzo istotne! A na śniadanie jedli kiełbasę na gorąco a nie słoninę a tego w czasie wojny nie było. PRZY OKAZJI CO organizował już niedościgniony ideał Horst ? PODAJ KONKRETY A NIE JAKIEŚ FANTY NA PRIVA.Przyjadę i ofotografuję twoją suuuper impre.Oglądałem to reko w Ryczywole jak i 3tys. ludzi i było ok! To było dla ludzi a nie dla Horstów.

Dobra, dobra, wymienilismy się meilami z Horstem, sądzę że dość tej dyskusji o niczym;-)))) serdecznie pozdrawiam wszystkich
Wracając do rekonstrukcji, sądzę, że nie widać tego ze zdjęć, ale to był najładniejszy teren rekonstrukcyjny dziewiczy" dla widowni (były tłumy) jaki można sobie wyobrazić. I naprawdę była to mała i kameralna impreza, o zupełnie niezłym wymiarze edukacyjnym (patrząc na oprawę), a to że miałem panterkę, no cóż lepiej w końcu niż mundur amerykański;-) Możemy tylko pozazdrościć organizatorom, niewielkim kosztem i małymi środkami, zorganizowali spore widowisko.

W imieniu Oddziału Lubelskiego SRH Wrzesień 39 dziekuję bardzo Grzesiowi i jego GRH Kozienice za zaproszenie.

Potyczka była dla nas bardzo pouczająca i bogata w doświadczenia - w szczególności w to jak dobrze unikać i oganiać sie od pszczół - strasznie nas pożądliły.

Ale już na serio.
Bardzo dobra organizacja.
Dopracowany w szczegółach scenariusz.
Publiczność dziewicza - w pozytywnym tego słowa znaczeniu - każdy wybuch i każd asmierć wywoływały okrzyki zadowolenia.

Co do tego co zmienić...
Hmmm... Może uda się zorganizować teraz bitwę na większą skalę, z wiekszą ilością uczestników? Ja organizatorów gorąco polecam i jesli tylko zostanę zaproszony to chętnie przyjadę na kolejną bitwę.

Pozdrawiam

Gładki
SRH Wrzesień 39
Oddział Lubelski

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie