der_bartosz Napisano 28 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2007 Witam wszystkich! jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam pytanie, otóż chce pomalować hełm, no i właśnie tu zaczyna się problem, mam do wyboru technik malowanie pędzlem albo wałkiem, kolor który wybrałem w RAL-u 6006 raczej każdy wie co to za odcień, na sam koniec chce dodać kalki, jak zrobić i jak dobrze pomalować hełm żeby wyglądał na starszy i żeby kalki się nie świeciły razem z farbą. Proszę o pomoc, zdjęcie dałem M-35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2007 mój numer gg 9698870 w razie czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Maj 2007 Autor Share Napisano 3 Maj 2007 M-35 na razie tylko pomalowany nie zmatowiony. malowany farbą feldgrau 7009, niedługo dodam nowe zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Maj 2007 Autor Share Napisano 3 Maj 2007 M-35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Maj 2007 Autor Share Napisano 3 Maj 2007 A tutaj M-42 jeszcze nie czyszczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 4 Maj 2007 Autor Share Napisano 4 Maj 2007 A tu już zmatowiony, ale jeszcze nie pomalowany lakierem matowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 4 Maj 2007 Share Napisano 4 Maj 2007 ładna ta 42. m35 może zostać półmatowy bo we w3snym okresie tak malowano. 42 musi być matowa.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 4 Maj 2007 Autor Share Napisano 4 Maj 2007 M-35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 4 Maj 2007 Autor Share Napisano 4 Maj 2007 M-35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 4 Maj 2007 Autor Share Napisano 4 Maj 2007 M-35; fasunek od polaka, obręcz i nity orginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Pozwolę się podpiąć pod ten wątek. Otóż na jaki kolor najlepiej pomalować hełm m40? Chodzi mi o konkretny numer RAL albo coś w tym stylu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 7 Maj 2007 Autor Share Napisano 7 Maj 2007 Ja bym osobiście proponował zastosować kolor w RAL-u 7009(czyli taki którym malowałem m-35) bądź 6006, odsyłam do tej strony: http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/helmets2.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krasnal Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 na tym pierwszym zdjeciu helmik wyglada ladnie az szkoda go malowac, ja bym proponowal go zostawic w takim stanie a jezeli kopiesz to zapewne niedlugo trafisz w gorszym stanie bez farby to tamtego sobie pomalujesz:)Pozdrawiam krasnal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.