domini Napisano 28 Kwiecień 2007 Autor Napisano 28 Kwiecień 2007 witam wszystkich. mam monetkę do id, jeśli ktoś jest w stanie mi pomuc badzo prosze o pomoc, moneta jest slabo czytelna widac na niej date 1652 i jakby literę W" wykonana z miedzi srednica to 15mm.
domini Napisano 28 Kwiecień 2007 Autor Napisano 28 Kwiecień 2007 z tej strony jest chyba orzel (tak mi się wydaje) póżniej początek napisu FRID..." prosze o pomoc w idpozdrawiam domini
domini Napisano 28 Kwiecień 2007 Autor Napisano 28 Kwiecień 2007 o nie, nie jest to boratynka z pewnością. odróżnil bym boratynkę. a pozatym w 1652 nie byly bite boratynki. bycmorze jest to jakiś szeląg jana kazimierza ale wcześniejszy. nie mam pojęcia co to za moneta.jeśli ktoś coś na jej temat wie to prosze o pomoc.domini
pokemon Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 Spróbuję ci pomóc domini. Myślę że sam odpowiesz, bo masz monetę w ręku, a stan jest...jaki jest :-)Może być tak:1. Nieudany fals boratynki2. Boratynka 1662 (niedobita 6)- były takie np. ja mam 1664 jakby 16543. Inna moneta np. FRID= Fryderyk Wilhelm- elektor brandenburski 1652 (szeląg lenny pruski)Jaki werdykt?
domini Napisano 28 Kwiecień 2007 Autor Napisano 28 Kwiecień 2007 opcja numer 3 jest najbardziej prawdopodobna.Na awersie widać wyrażnie literę W" a na niej jeszcze jedna i F" by pasowalo, a to są inicaly Fryderyka Winhelma.to jest na 99% ta moneta.Dzięki za pomoc Pokemonpozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.