Skocz do zawartości

Grupa kalisko-ostrowska

Mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zauważcie, że Toruń i Koszalin też się organizują. To bardzo dobrze. Razem można więcej (chodzi też o ustawę). Dobrze by było, gdybyśmy sobie wzajemnie pomagali i spotykali się.

Pozdrawiam
Mariusz
  • Odpowiedzi 129
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
To mówię ja, Maniura. Dzięki wsparciu moralnemu Mariusza nie ustaję w staraniach. Jest nas ... pięciu plus kolega z Poznania. Dzięki Ci bardzo. Jak myślę w przyszłości (bliższej lub dalszej)dojdzie do spotkania obu grup. To mówiłem ja, Maniura. Pozdrawiam Was.
Napisano
No jak na razie to Luca, Omi, Kaktus i ja deklarujemy spotkanie. Czy ktoś jeszcze się pisze?
Wg. prognozy będziemy mieli piękną pogodę i +12 stopni. Panowie, wiosna idzie! Czas ruszać :)

Pozdrawiam
Mariusz
Napisano
Witam,

A może jeszcze jacyś koledzy z Kalisza, Ostrowa, lu innych okolicznych rejonów chcą jechać. Proszę o telefon lub odpowiedź na forum.
Jeżeli będzie potrzeba zoranizować transport, to nie ma sprawy.

Pozdrawiam
Mariusz
Napisano
Zobaczcie post: Toruń wykopki. Nieźle sobie radzą. Godne pozazdroszczenia to ich pierwsze spotkanie.
A u nas coś cisza w temacie.

Pozdrawiam
Mariusz
Napisano
Do Mariusza - nie niemam neta korzystam u zony w stowarzyszeniu a co do sprzetu to jak bierzemy? czy wogóle warto bo dzionek jest krótki a przy tradytorach i tak nic raczej nie znajdziemy.A kobieta Buba jedzie na pewno,a itak jeszcze dzisiaj do ciebie zadzwonie co do chetnych to ja mam pełne auto;-)
Napisano
Ja na razie nie mam potwierdzenia od ludzi, którzy zapowiadali się telefonicznie.
Kaktus, a ty ilu masz?

Nie wiem, czy mam kogoś zabrać samochodem, czy nie?

Mariusz
Napisano
Witam,

Potwierdzam więc jutrzejszą imprezę.
Sobota, Kalisz- parking na stacji benzynowej Statoil na rondzie, godzina. 10.00. Czekamy na chętnych do godziny 10.30. Potem prosimy o konatakt do Omi30 - 0691 502 496, lub do mnie 0502 751 767.

Najpierw jedziemy pozwiedzać tradytory, potem jedziemy pod Kalisz na miejsce mojego znaleziska. Wieczorem (prawdopodobnie) spotkanie przy piwie, w którymś z pubów kaliskich, ale to ostatecznie wyjaśni się w sobotę wieczorem, po wycieczce.

Zapraszamy

Pozdrawiam
Mariusz

Pozdrawiam
Napisano
Do Mariusza - nie wiem dokładnie ilu luda pzrybędzie, wykonałem kilka telefonów, miejsce spotkania jest znane, telefony również, ale na 100 % to jak sie ktoś zjawi to bedzie. Możliwy jest przyjazd ekipy z Odolanowa - przy okazji wiem od wczoraj że szykują na 17.01.2004 r. ponownie inscenizację zdobywania Odolanowa w 1945 r. KaktuS.
Napisano
Witam. No z Odolanowem to zobaczymy pomagałem zrobić im parę imprez i znam podejście - chłopaki stamtąd mają tendencję do zapowiadania niesamowitych rzeczy na imprezie , a okazuje się w trakcie że 80 % zapowiedzi nie wypala...
Na ten temat napiszę później osobnego posta - podobno z JW Ostró ma być wydelegowanych trzysta osób z wojska w celu przebrania za Sowiet Army, no i trzeba nagromadzić odpowiednia ilość Niemców z grup rekonstrukyjnych, bo na dziś jest ich czterech czyli Rosjanie zarzucą ich onucami.
KaktuS
Napisano
I tak podziwiam rozmach przedsięwzięcia w Odolanowie. A swoją drogą zobacz co planuje grupa z Torunia. Tylko podziwiać. Liczę, że my również zrobimy dobrą imprezę jak nie teraz, to w najbliższej przyszłośći.

Mariusz
Napisano
No, Mariusz - chwilowo brakuje nam w okolicy takiego fortu jak w Toruniu, a nawet mniejszego... Ale na ognisko to by się coś znalazło - mam na myśli obiekt z dużą salą z kominkiem, zapleczem sanitarnym na i miejscem pod palenie ogniska, w dodatku blisko jeziorka, tylko daleko od miejsc ciekawych. KaktuS.
Napisano
Cześć,

Kaktus trzeba porozmawiać o tym bliżej. Może by zrobić taką imprezkę. Toruń zaprosił nawet ludzi z Gdańska (i chwała im za to).

Póki co do zobaczenia tobie i wszystkim, którzy będą na parkingu stacji Statoil przy rondzie w Kaliszu dziś o 10.00.

Pozdrawiam
Mariusz
Napisano
Witam jak Ppytam sie bo wam panowie i panie wyszło spotkanie. pytam sie bo krotoszyn dołaczy do was na wiosne
pozdr.
Napisano
Witam,
Wczoraj mieliśmy spotkanie. Było...już 7 osób. W tej chwili czekamy na zdjęcia. Będą na tym forum.
A tak na marginesie. Dlaczego Krotoszyn chce się przyłączyć na wiosnę. My nie zasypiamy na zimę :). Następne spotkanie za 2 tygodnie w Ostrowie.

Łukasz czekamy na zdjęcia z wczorajszego spotkania.

Pozdrawiam
Mariusz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie