RayanPeter Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 Witam.Moze ktos wie od czego to malenstwo i z czego mogło byc wystrzelone. Bo mam miejsce gdzie jest tego na kilogramy.No i czy sa niebezpieczne ( czy posiadaly zapalniki ).Ma 2 czesciowy czubek.THX.
aslv Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Na moje oko to od Flaka 20mm,A ten 2 czesciowy czubek." jak go nazwałeś to zapalnik.Jak Ci w łapkach pierdyknie to Ty będziesz 2 częściowy "Tak od pasa w dół...Wywal to w cholere szkoda żebyś był ofiarą wojny 60 lat po wojnie...Pozdrawiam aslv
Walwuch Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Maleństwo hehehehe. Jest to pocisk do radzieckiego, lotniczego działka 23 mm WJa-23. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7f/Naboj23_mm.jpg/108px-Naboj23_mm.jpgTu masz identyczny, tyle tylko, że ćwiczebny i wyprodukowany po wojnie. Pocisk ten nie zawiera MW, w środku jest jedynie stalowy rdzeń.Pisz na skullfucker@wp.pl , dogadamy się co do wymiany, gdyż potrzebuje kilka takich pocisków.
ZUBIKED Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Ja tak bym sie nie spieszył z identyfikacją bez wymiarów i kalibru. to co widać na fotce to rdzawy pocisk w porównaniu do zapalniczki.Oto masz link :http://www.geocities.com/russianammo/25mm.htmlPociski kalibru 23 miały różne warianty.
RayanPeter Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 Dzieki wielkie.Niestety pocisk juz wyladowal w stawie. Po 1 poscie, poniewaz nie mialem ochoty czolgac sie na wykopki;)Walwuch mozliwe ze bede tam za tydz i jezeli wszystko bedzie OK to dam znac.
Darek419 Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Niestety to prawdaMyślisz że pilot przy szybkości 400-500 km widzi w co trafił?.Znalazłem podobny ogryzek.Płaszcz był maxymalnie skorodowany,pozostał sam rdzeń w idealnym stanie.pozdro
Pytanie
RayanPeter
Witam.
Moze ktos wie od czego to malenstwo i z czego mogło byc wystrzelone. Bo mam miejsce gdzie jest tego na kilogramy.
No i czy sa niebezpieczne ( czy posiadaly zapalniki ).
Ma 2 czesciowy czubek.
THX.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.