Saper Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 prosze o pomoc w identyfikacji monetki
Raned Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Gratulacje . Jest to bardzo wartościowa moneta Królestwa polskiego pod zaborem rosyjskim 1 i 1/2 rubla. Nie jestem na razie w stanie podać przybliżonej wartości, ale będzie sporo i nie radzę jej w żaden sposób czyścić, aby jej nie zniszczyć. Najlepiej zwróć się do renomowanego sklepu numizmatycznego o wycenę, ale nie sprzedawaj za zaoferowaną Ci cenę, dopóki nie będziesz dokładnie wiedział ile jest warta.Może przesadzam w swoim entuzjaźmie, ale mam pewne podstawy. Pozdrawiam.
Domino(*) Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Witam!Raned ma racje, jest to srebrne 1 1/2 rubla czyli 10 złotych z 1836r. (moneta polska).Niestety ceny nie znam ale na pewno jest sporo warta.Pzdr
Domino(*) Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Przepraszam bardzo za pomyłke oczywiście nie moneta Polska ale Królestwa Polskiego.Pzdr
pol Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Sorry , ale mam tyły , no w końcu tak jak wy znawcą monet nie jestem , ale chciałem pomóc i myślę ,że to się liczy :Dpozdro pol
Gość Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Wszystko pieknie tylko dlaczego Saper umieszcza fotki monety z aukcji WCN'u ?http://wcn.pl/aukcje/29/text/0673.htm
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.