Mauser98k Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Witam, kompletuję hełmik niemiecki rozmiar 64 model M-35. Kupiłem już oryginalną obręcz zewnętrzną, poluję teraz na spreżynową. I tu do Was mam pytanie. Skąd wytrzasnąć takie zgodne z oryginałem cudo? Na allegro już znikły repliki (a szkoda), a oryginału nie uświadczysz. Tylko prosze nie pisać postów w stylu kup sobię fasunek od wz.50 i chrzań dwie obręcze, bo zalezy mi na zrobieniu hełmu jak oryginał. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 poszukaj w zakończonych aukcjach i napisz do sprzedawcy- jeden miał cała gamę wszystkiego do fasunków, napewno Ci sprzeda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Sęk w tym że pisałem do niego chyba już z cztery razy po dwa razy. ;-) Niestety, nie odpowiedział. Chyba zwinął interes. :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mf78 Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 kupując na częsci bankowo przepłacisz,gotowy kompletny fasunek (repro z czech) można kupić za 150 zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 muszę w tym miejscu się nie zgodzić z przedmówcą, nabyłem komplecik od tego gościa i skórki od innego, znanego na alledrogo i nie przepłaciłem, nie wyszło 150 złotych, mój zacny koleżka podłubał potem chwile przy całości prezentuje się cudnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 bombarduj mailami tamtego gościa, al bo poczekaj az cos wystawi, niedawno jeszcze miał. Pośpiech niczego nie załatwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 Czeskie fasunki nie są złe choć znam lepsze robione na org. obręczy za podobną cenę. Poza tym jest problem z dużymi rozmiarami w czeskich. Co do tych obręczy z allegro to ja dłubałem Duńczykowi przy nich i muszę przyznać że jestem zadowolony z efektu. Same obręcze są doskonałej jakości choć jak na mój gust same sprężyny są minimalnie za twarde przez co ciężko się je montuje w zewnętrznej obręczy. No i koleś mógłby zadbać o wykończenie detali przed nitowaniem. Strasznie sobie palce pociąłem o ostre krawędzie sprężyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser98k Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2007 A więc bombardowałem do skutku. No i... Czekam aż wystawi. ;-D Pozdrawiam maus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_m Napisano 10 Lipiec 2007 Share Napisano 10 Lipiec 2007 Drobny powrót do tematu, a nawet jego kontynuacja :)Mam do Was pytanko, mam obręcz 64nA/57, obręcz ze sprężynami 57 i jak to razem połączyć. Próbuje wepchnąć te sprężyny w otwory, ale nie idzie. Obie obręcze są prawie idealnie spasowane do siebie i nie jestem w stanie wepchnąć tych śledzi. Może jest jakiś sposób na to, bo na razie próbowałem to nie wkładając obręczy do dzwonu, a jak przymocuje obręcz nitami to dostęp do niej będę miał tylko od wewnętrznej jej strony to już w ogóle będzie koszmar. Może mi ktoś poradzić jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.