Skocz do zawartości

Obręcz ze sprężynami do hełmu niemieckiego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kompletuję hełmik niemiecki rozmiar 64 model M-35. Kupiłem już oryginalną obręcz zewnętrzną, poluję teraz na spreżynową. I tu do Was mam pytanie. Skąd wytrzasnąć takie zgodne z oryginałem cudo? Na allegro już znikły repliki (a szkoda), a oryginału nie uświadczysz. Tylko prosze nie pisać postów w stylu kup sobię fasunek od wz.50 i chrzań dwie obręcze, bo zalezy mi na zrobieniu hełmu jak oryginał.
Pozdrawiam.

muszę w tym miejscu się nie zgodzić z przedmówcą, nabyłem komplecik od tego gościa i skórki od innego, znanego na alledrogo i nie przepłaciłem, nie wyszło 150 złotych, mój zacny koleżka podłubał potem chwile przy całości prezentuje się cudnie

Czeskie fasunki nie są złe choć znam lepsze robione na org. obręczy za podobną cenę. Poza tym jest problem z dużymi rozmiarami w czeskich. Co do tych obręczy z allegro to ja dłubałem Duńczykowi przy nich i muszę przyznać że jestem zadowolony z efektu. Same obręcze są doskonałej jakości choć jak na mój gust same sprężyny są minimalnie za twarde przez co ciężko się je montuje w zewnętrznej obręczy. No i koleś mógłby zadbać o wykończenie detali przed nitowaniem. Strasznie sobie palce pociąłem o ostre krawędzie sprężyn.

• 2 months later...
Drobny powrót do tematu, a nawet jego kontynuacja :)

Mam do Was pytanko, mam obręcz 64nA/57, obręcz ze sprężynami 57 i jak to razem połączyć. Próbuje wepchnąć te sprężyny w otwory, ale nie idzie. Obie obręcze są prawie idealnie spasowane do siebie i nie jestem w stanie wepchnąć tych śledzi. Może jest jakiś sposób na to, bo na razie próbowałem to nie wkładając obręczy do dzwonu, a jak przymocuje obręcz nitami to dostęp do niej będę miał tylko od wewnętrznej jej strony to już w ogóle będzie koszmar. Może mi ktoś poradzić jak to zrobić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie